VIJESTI

U kinu Ilijaš prikazan film “Žaba”

Film „Žaba“ reditelja Elmira Jukića, prikazan je sinoć u kinu Ilijaš. Posjetioci su mogli uživati bh. filmskom ostvarenju u tri projekcije. U 13:30 sati prikazan je film za 100 učenika SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš. Ostali posjetioci uživali su u projekcijama filma u 18:00 i 20:00 sati.

Naime u filmu Zeko, brico i bivši borac sa PTSP-om, poziva brata Bracu i prijatelja Švabu na Bajram. Namjerava da iskoristi praznično raspoloženje, te brata, kockara i alkoholičara, nagovori da se promijeni. Braco ga ne želi slušati i ne shvata priču ozbiljno. Zeko uzima britvu i prislanja je na Bracin vrat, te silom iznudi od njega obećanje da će se promijeniti. Braco bijesan odlazi, ne želeći ga više ikad vidjeti, a Švabo predlaže Zeki da posjeti psihijatra. Kad ostane sam, bez jedinog prijatelja i brata, Zeko uzima bombu. Izvjesno samoubistvo sprečava dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.

Izuzetna glumačka ekipa koju sačinjavaju: Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić, Mugdim Avdagić, u 78. Minuta koliko je trajao film, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Povezane objave

Back to top button