U prostorijama KSC-a Ilijaš  počela je četverodnevna radionica za djecu „1001 izum islamske civilizacije“. Radionica će se održati od 26.-29.07. od 10-12 sati. Učesnici će imati priliku da eksperimentišu, družiti se ali i otkrijti inovatore u sebi. Aida Sinanović – Brčić magistrica historije, voditeljica je radionice. Pozvala je mališane da se pridruže i učestvuju u ovim kreativnim radionicama.

„Radionice su koncipirane da svako od radionica obrađuje po jednog od naučnika iz zlatnog srednjeg vijeka odnosno zlatnog razdoblja islamske civilizacije. Govorimo o „izgubljenoj“ historiji koja se nigdje ne spominje i naučnicima koji su u velikoj mjeri doprinijeli svijetu kakav mi poznajemo danas. Prva radionica će biti posvećena Ibn Hejsemu koji se smatra ocem moderne optike. Danas će djeca imati i praktični dio, pravit će kameru i testirat ćemo je i vidjeti šta je to on ustvario otkrio”, kazala je Aida.

Svi zainteresovani mališani mogu se prijaviti na radionicu i učestvovati u naredna tri dana. Prijave na broj telefona: 062 867 524.

 

Share.

Comments are closed.