ILIJAŠVIJESTI

U MZ Lješevo počela izgradnja drugog dječijeg igrališta

Nakon što je u MZ Lješevo nedavno otvoreno dječije igralište u Starom  selu, gdje mališani sada imaju mogućnosti da provode svoje slobodne vrijeme, na tome nisu stali te je sada u realizaciji izgradnja i drugog  igrališta koje bi trebalo biti završeno za nekih desetak dana kada će biti i svečano otvorenje.

Fuad Masnopita, predsjednik Savjeta MZ Lješevo, iskazao je zadovljstvo  što će se ovaj projekat realizovati.

„Nalazimo se kod sportske plohe Lug, počeli smo s izgradnjom igrališta za djecu. Ovo je drugo po redu igralište u ovoj MZ, a prvo je napravljeno u Starom selu. Zahvaljuljući načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, ali i samoj općini, te privrednicima s područja MZ Lješevo i ostalim građanima gdje smo uspjeli prikupiti sredstva za izgradnju ovoga igrališta. Također, ovdje su i volonteri koji svojim radom doprinose svemu ovome“ kazao je.

Ističe da su mještani ove zajednice zadovoljni i sretni što će dobiti još jedno igralište, a posebno se raduju mališani.

„Igralište koje je napravljeno u Starom selu je odlično iskorišteno, gdje svaki dan veliki broj djece dođe da provodi svoje slobodno vrijeme. Nadamo se da će i ovdje biti ista situacija, jer Lješevo ima veliki broj  djece“ rekao je.

Nadamo se da će djeca uživati u novom  izgrađenom igralištu, te upoznati nove drugare.

Povezane objave

Back to top button