ILIJAŠVIJESTI

U MZ Misoča održan forum građana

U prostorijama MZ Misoča održan je  forumu građana ove mjesne zajednice, sa početkom u 18:00 sati. Na dnevnom redu bile se sljedeće tačke:

  1. Nacrt Odluke o nazivima naselja, poslovnih zona, ulica i trgova na području općine Ilijaš;
  2. Određivanje prioriteta građana za naredni projekat koji će se kandidirati za javni poziv prema UNDP-u;
  3. Tekuća pitanja

Alen Matoruga predsjednik Savjeta MZ Misoča kazao je da će građani bodovati predložene projekte kao prioritetne koji će biti dostavljeni  UNDP-u.

„Što se tiče naziva ulica, imat ćemo jednu raspravu oko jedne ulice i poslije Foruma građana MZ Misoča donijet ćemo odluku. U ovoj mjesnoj zajednici prioritetni projekat je jedno savremeno borilište odnosno plastično igralište, sa plastičnom travom po svim standardnima koje zahtijeva Kanton Sarajevo o sigurnosti građana. Ali vidjet ćemo u konačnici šta će građani odlučiti. Poručio bih svim građanima da ne zapostavljaju ovakve prilike, jer na forumima građana zajednički određujemo prioritete koji su nam potrebni u oblasti kulture, infrastrukture, sporta. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Akifu Fazliću i Općinskom vijeću Ilijaš što su nas podržali da učestvujemo u ovim projektima. Načelnik je odobrio 5.000,00 KM kako bismo mogli aplicirati projektom prema UNDP-u i zahvaljujem se u ime građana i u svoje lično ime“, kazao je predsjednik Matoruga.

Predsjednik Savjeta MZ Misoča zahvalio se svim građanima koji su učestvovali na forumu građana.

 

Povezane objave

Back to top button