U MZ Misoča održan forum građana

U prostorijama MZ Misoča održan je  forumu građana ove mjesne zajednice, sa početkom u 18:00 sati. Na dnevnom redu bile se sljedeće tačke:

  1. Nacrt Odluke o nazivima naselja, poslovnih zona, ulica i trgova na području općine Ilijaš;
  2. Određivanje prioriteta građana za naredni projekat koji će se kandidirati za javni poziv prema UNDP-u;
  3. Tekuća pitanja

Alen Matoruga predsjednik Savjeta MZ Misoča kazao je da će građani bodovati predložene projekte kao prioritetne koji će biti dostavljeni  UNDP-u.

„Što se tiče naziva ulica, imat ćemo jednu raspravu oko jedne ulice i poslije Foruma građana MZ Misoča donijet ćemo odluku. U ovoj mjesnoj zajednici prioritetni projekat je jedno savremeno borilište odnosno plastično igralište, sa plastičnom travom po svim standardnima koje zahtijeva Kanton Sarajevo o sigurnosti građana. Ali vidjet ćemo u konačnici šta će građani odlučiti. Poručio bih svim građanima da ne zapostavljaju ovakve prilike, jer na forumima građana zajednički određujemo prioritete koji su nam potrebni u oblasti kulture, infrastrukture, sporta. Koristim priliku da se zahvalim načelniku Akifu Fazliću i Općinskom vijeću Ilijaš što su nas podržali da učestvujemo u ovim projektima. Načelnik je odobrio 5.000,00 KM kako bismo mogli aplicirati projektom prema UNDP-u i zahvaljujem se u ime građana i u svoje lično ime“, kazao je predsjednik Matoruga.

Predsjednik Savjeta MZ Misoča zahvalio se svim građanima koji su učestvovali na forumu građana.

 

Prethodni članakZimovanje na izletištu „Igrišta“ za ilijaške izviđače
Naredni članakRealiziran projekat energetske efikasnosti Doma zdravlja Ilijaš u vrijednosti 158.000,00KM