ILIJAŠSPORTVIJESTI

U nedjelju 17. jula održat će se 24. Memorijalni turnir “Tufo Alić”

U nedjelju 17.jula u naselju Popovići, Općina Ilijaš na stadionu „Gaj“ održat će se  tradicionalni, ovoga puta 24. po redu, Memorijalni turnir u malom nogometu „Tufo Alić“.Bit će ovo prilika da brojni ljubitelji nogometa iz Ilijaša, ali i okolnih mjesta: Breza, Župča, Visoko, Vogošća,Semizovac,Olovo…uživaju u cjelodnevnom nastupu majstora malog nogometa.

Vrijedni organizatori već su završili gotovo sve pripreme na organizaciji ovog prestižnog i renomiranog turnira koji će ostati u trajnom sjećanju svih učesnika, gostiju i gledatelja.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Mehmed Mede Kozić o nastupajućem turniru rekao nam je,između ostalog:

-I ove godine učinili smo ogroman napor da turnir bude organizovan na najvišem nivou i sigurno da će mnogobrojni posjetitelji iz brojnih bh. gradova uživati u atraktivnim mečevima sa puno lijepih akcija.Zanimanje za ovogodišnji turnir je ogromno,već sada imamo prijavljenih 14 ekipa, a očekujemo nastup preko 20 timova iz Ilijaša i okruženja.I ove godine obezbijedili smo vrijedne nagrade za najbolje ekipe,a također specijalni žiri izabrat će najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira koji će također dobiti vrijedna priznanja.

Razgovarao: Rešad MAMELA

Povezane objave

Back to top button