U nedjelju Memorijalni turnir za omladince “Hašim Spahić”

Jedinstvena organizacija boraca „Unija veterana“ Ilijaš u nedelju 9. oktobra na gradskom stadionu Ilijaš sa početkom u 9 sati,povodom obilježavanja godišnjice pogibije majora Hašima Spahića, organizuje „Memorijalni turnir za omladince Hašim Spahić“.

Biće ovo istinski nogometni praznik na kome će nastupiti brojni mladi nogometaši, a koji će na tribine Ilijaškog prelijepog nogometnog „hrama“ privući veliki broj ljubitelja nogometa, ali i brojne  sportske radnike, trenere, menadžere.

O ovom tradicionalnom Memorjalnom turniru više nam je rekao Predsjednik organizacionog odbora Sidik Bećirević, koji je između ostalog istakao sljedeće:

I ove godine zanimanje za ovaj tradicionalni, renomirani turnir je veliko. Nažalost, nismo mogli uvrstiti sve zainteresovane ekipe, jer smo limitirani vremenom za održavanje turnira. Turnir počinje u nedelju u 9 sati, a ove godine nastupiće 18 ekipa, koje su razvrstane u 3 starosne dobi. Nastupiće mladi igrači rođeni 2010.,2011. i 2014. godine, a dolaze nam ekipe iz Sarajeva, Visokog, Breze i Ilijaša. Sigurno da u svakoj toj ekipi ima posebnih talenata, a koji su budućnost bh. nogometa i sigurno da će u sjajnim potezima i zgodicima uživati ljubitelji nogometa iz brojnih naših gradova. I ove godine obezbijedili smo  vrijedne pehare, medalje, diplome, pehare za fer play  sportsko ponašanje. Proglašenje najboljih ekipa i dodijela pehara i priznanja obaviće se u 17 sati, a svečano otvaranje turnira je u 12 sati.

Razgovarao: Rešad MAMELA

Prethodni članakInformacija – Upis djece u predškolske ustanove u Kantonu Sarajevo
Naredni članakIsplata jednokratne novčane naknade nezaposlenima u FBiH najkasnije do 30. novembra