ILIJAŠ

U Noći pobjede Ilijaš je odnio svoju: Više od 2000 građana na zajedničkom iftaru na Trgu Alije Izetbegovića

Prvi zajednički iftar na otvorenom u organizaciji Općine Ilijaš i načelnika Akifa Fazlića okupio je više od dvije hiljade građana na Trgu Alije Izetbegovića. 

Ilijaš je u blagoslovljenoj Noći pobjede odnio svoju pobjedu, na koju je ponosan i načelnik Akif Fazlić.


Sve loše vremenske prognoze nisu nas pokolebale u našoj želji da organizujemo zajednički iftar na prelijepom ilijaškom Trgu Alije Izetbegovića. Ja sam jutros bio hrabar i donio odluku da to ipak bude napolju i izuzetno mi je drago da su dove uslišene a to je uvijek tako kad imamo dobar nijet da činimo hajr, da dijelimo radost s građanima, posebno radost iftara sa postačima. Ovo je uspostavljanje tradicije i jačanje duhovnog i društvenog života u Ilijašu. Mi zajedno sa Merhametom organizujemo iftare, imali smo iftar u Srednjem i Crnoj Rijeci, važno je da u ramazanu napunimo svoje duše da imamo snage ići dalje na putu dobra i prosperiteta.  Zahvaljujem se svim sponzorima i partnerima, koji su ovo omogućili, kazao je načelnik Fazlić. 


Izaslanik glavnog imama MIZ Sarajevo mr. Sejid ef. Strika, kazao je da ga za Ilijaš vežu lijepe uspomene i da je velika čast prisustvovati ovom veličanstvenom događaju koji svjedoči složnost i jedinstvo vjernika, kao i ponos i prihvatanje svog islamskog identiteta. 

Muhammed a.s. kazao je da onaj ko priredi iftar postaču ima nagradu postača bez da se njegova nagrada imalo umanjuje. Ovo je prelijep osjećaj i to je nešto što motivirajuće djeluje. Ova noć je noć pobjede, a ovo je jedna naša pobjeda. Bedr je došao kao rezultat prethodnih bitaka, 13 godina u mekki nije bilo jednostavno, kao što je rekao jedan velikan mi izlazimo u bitku a s naših sablji kapa krv od borbi sa samim sobom, poručio je ef. Strika.


O posebnosti ovogodišnjeg Ramazana u Ilijašu od samog dočeka dragog gosta do ujedinjenosti sviju za organizacijuzajedničkog iftara za više od 2000 građana govorio je Dženan ef, Mahmutović, koordinator Mreže mladih Ilijaš. 

-Ovo je poruka da kad napravimo svi mali korak, možemo uspjeti a to je jedinstvo neophodno i farz muslimanima koje trebamo uvijek staviti ispred naših ličnih interesa.


U programu su nastupili: mali hor OŠ “Hašim Spahić” sa ilahijom “Ramazan”, Armin Muzaferija i Hor Preporod Ilijaš. Predsjednik BZK Preporod Ilijaš Adis Duraković kazao je da je velika čast biti učesnik i pomoći u organizaciji ovog velikog događaja za naš grad.

Na kraju su svi građani uživali u kahvi iz najveće džezve na svijetu Vispakove Zlatne džezve. 

Sponzori: JKP “Vodostan” d.o.o. Ilijaš, Fazum Gradnja d.o.o., Nikogradnja Durmić d.o.o., Halilović d.o.o., Testingelektro d.o.o. Sarajevo, Kupro d.o.o., F&B group, MDD Merhamet – Regionalni odbor Sarajevo, Vakufska Banka d.d. Sarajevo, Tranzit Export d.o.o., GRAWE osigurnaje, Halid GRADNJA, Vispak Visoko, Citar Produkt d.o.o., EZIOinox, SUR Smajlović, Caffe & nargila bar Antalya.

Partneri: Medžlis Islamske zajednice Sarajevo, Tapas d.o.o. Zenica, Caffe restoran Point 01, restoran Fontana, Azzuro pizzeria & bistro, Caffe slastičarna Tamar, restoran Mehdijano, restoran Diana, restoran i pizzeria Memić, slastičarna Zambak, pekara Mia, Agencija Produkcija, Network d.o.o., Šubin promet d.o.o. Ilijaš, TR Jabuka Podlugovi, Mreža mladih Ilijaš, BZK Preporod, OO “Iskoristi dan – Carpe diem”, Mediacontrol.

Medijski sponzori: Radio Ilijaš, ILIJAS.info, Ilijaš Net.

Nermina Durić-Kahvedžić

Povezane objave

Back to top button