U Općini Ilijaš potpisani ugovori o dodjeli 20 plastenika od 100 m2 s dodatnom opremom putem sufinansiranja

Općina Ilijaš je u partnerstvu sa humanitarnom organizacijom Muslim Aid Association (MAA) obezbijedila plastenike za građane s područja općine Ilijaš u cilju poticaja plasteničke proizvodnje.

Tim povodom, općinski načelnik Akif Fazlić potpisao je ugovore o dodjeli plastenika za 20 korisnika koji su ostvarili pravo po Javnom pozivu za dodjelu plastenika od 100 m2 sa dodatnom opremom putem sufinansiranja.

Javni poziv je ranije objavljen na web stranici Općine Ilijaš u okviru projekta “Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz plasteničku proizvodnju povrća u plastenicima”. Realizacijom ovog projekta nastavljena je podrška razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje na području općine Ilijaš.

Sredstva za nabavku plastenika obezbjeđena su u omjeru: 40 % sredstva donatora ili Muslim Aid Association, 40% iz budžeta Općine Ilijaš i 20% sufinansiraju korisnici programa.

“Za Javni poziv za ostvarivanje prava na dodjelu plastenika s dodatnom opremom uvijek postoji veliki interes, što me posebno raduje. Ove godine prijavilo se 65 kandidata. Čestitam onima koji su odabrani i nadam se da će maksimalno iskoristiti plastenike koje su dobili. Nadam se da ćemo i u budućnosti nastaviti sa realizacijom sličnih programa”, kazao je načelnik Fazlić.

Nakon što su potpisali Ugovore korisnici su prisustvovali edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje, koju su za njih održali predstavnici organizacije Muslim Aid Association.

Plastenici će u narednoj sedmici biti isporučeni i montirani odabranim korisnicima, a tom prilikom će im biti uručen i sjemenski materijal.

ilijas.ba

Prethodni članak“Zimi Bosna po svu noć srebrom zvoni”:Održana Književna večer „Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića“
Naredni članakOpćina Ilijaš podržala projekat Socijalni dan u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca SŠC “Nedžad Ibrišimović”