ILIJAŠVIJESTI

U OŠ “Stari Ilijaš” uskoro počinje realizacija projekta „Jačajmo samopouzdanje kod učenika u osnovnoj školi”

Poslije uspješne realizacije projekta „Humor u nastavi” tim za projektne aktivnosti OŠ”Stari Ilijaš” koji čine: Salketić Alma, Dizdarević Jasmina i Gradaščević Aida ne odustaju od edukacije za pisanje projekata za EU u cilju da sve dobre prakse u obrazovanju iz naše države predstave širom Evrope.

Zahvaljujući njihovom upornom i posvećenom radu ponovo su postigle uspjeh. Jasmina, Alma i Aida, kao predstavnice OŠ “Stari Ilijaš”, uskoro počinju realizaciju još jednog projekta Evropske unije pod nazivom „Jačajmo samopouzdanje kod učenika u osnovnoj školi”.

Projekat je prihvaćen i bit će finansiran od strane Nacionalne agencije Bugarske kroz poziv za projekte 2022. godine u segmentu Erasmus+ KA220. Planirane projektne aktivnosti realizovat će tokom dvije godine devet partnera iz šest država i to: po dva partnera iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Bugarske, te po jedan partner iz Litvanije, Sjeverne Makedonije i Portugala.

“Ovaj projekat ima za cilj da jačamo samopouzdanje kod učenika u osnovnoj školi, da učenici izgrade pozitivan odnos prema sebi i da puni samopouzdanja iskoriste sve svoje potencijale tokom školovanja, a naravno i kasnije kroz život. Kroz projekat će se fokusirati na uzroke koji dovode do niskog samopouzdanja kod učenika i pokušat će ih eliminisati kroz različite aktivnosti u školi. Na ovaj način će pomoći učenicima da ojačaju svoju emocionalnu inteligenciju, samopouzdanje i opću dobrobit. Zahvaljujemo se našim predstavnicama na uzornom i nesebičnom zalaganju tokom pisanja i realizacije projekata, predstavljajući našu Školu u najboljem svjetlu” kazao je direktor škole Adem Alić.

Povezane objave

Back to top button