ILIJAŠSPORT

U ponedjeljak počinje nogometni spektakl “Zimski kup Ilijaš 2023”

U organizaciji Nogometnog kluba Ilijaš i JU „Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš“, a pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš, u Sportskoj dvorani održaće se prvi malonogometni „Zimski kup Ilijaš 2023“.

Turnir se igra od 23. do 29. januara a nastupit će brojne ekipe i vrsni majstori malog nogometa iz Ilijaša, Visokog, Vogošće, Olova, Sarajeva, Breze, Vareša, Kakanja, Semizovca, Ilidže i drugih gradova. Zanimanje za ovaj turnir je veliko i sigurno da će ljubitelji nogometa na svim mečevima uživati u sjajnim potezima, odličnim udarcima, efektnim odbranama vratara, prelijepim zgodicima…

Vrijedni organizatori turnira poduzeli su sve da turnir bude organizovan na najvišem nivou, da uživaju sve ekipe i prisutni gledaoci, a član Organizacionog odbora Damir Beširević kazao je kako će ovo biti nogometni praznik u kojem će uživati učesnici turnira, ali i posjetitelji.

Obezbijedili smo bogat nagradni fond i to 5.000 KM za osvojeno prvo, 3.000 KM za drugo i 1.000 KM za osvojeno treće mjesto. Također, nagrade će dobiti najbolji igrač, strijelac i golman turnira a koje će izabrati eminentni sportski radnici, treneri i sportski novinari. Ekipa koja pokaže najbolje fair play, sportsko ponašanje, također će biti adekvatno nagrađena. Planirano je i održavanje nekoliko revijalnih utakmica a koje će biti na programu kada se budu igrali mečevi četvrtfinala, polufinala i završnice turnira. Svi preduvjeti da turnir bude na najvišem nivou održan su ispunjeni i želimo da pobijedi sport – kazao je Beširević.

Prijave na brojeve telefona: 062/061-934; 062/468-453

Rok za prijavu: 21. januar 2023.

Razgovarao: Rešad Mamela

Povezane objave

Back to top button