ILIJAŠVIJESTI

U prostorijama JU KSC Ilijaš otvorena dječija izložba radova povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH

Povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH danas je u prostorijama JU KSC Ilijaš otvorena je dječija izložba radova koja će trajati sve do petog marta 2021. godine. Crteži nastali na edukativno- kreativnim radionicama u organizaciji KSC Ilijaš i nosiocu aktivnosti Gradske biblioteke danas su ugledale svjetlost dana.

Prije otvaranja same izložbe  učenici harmonike Kenin Subašić i Bajraktarević Husein  su odsvirali po jednu kompoziciju. Nakon muzičkog dijela, prisutnima se obradio i direktor JU KSC Ilijaš Benis Fazlić, te istakao da svi koji su zainteresovani mogu doći i pogledati izložbu  dječijih radova, ali i izložbu „Radio kroz vrijeme“.

Jasmina Masnopita bibliotekarka i voditeljica projekta iskazala je zahvalnost Ministarstvu kulture i sporta KS koje je finansijski podržalo ovaj projekat.

„Današnjom izložbom radova završavamo naše aktivnosti koje smo u prethodnom periodu imali sa učenicima osnovnih škola i korisnicima biblioteke. Ovim načinom rada željeli smo  u djeci razviti osjećaj za umjetnošću. Djeca ovim načinom rada razvijaju samostalnu kreativnost i maštu, te stiču nova prijateljstva. Naše likovne radionice nude odgovor na dječija pitanja- kako slikati i crtati, kako oblikovati i kako bez straha se umjetnički izražavati. Voditelji radionica su ti da ih u njihovom radu podrže. Također, moram naglasti da sredstava iz Minstarstva kulture i sporta nisu uzaludno potrošena, sve institucije od vrtića, pa do srednje škole trebali bi da se uključe u ovakav vid rada s djecom“ kazala je Masnopita.

Radio kroz vrijeme

Pored izložbe dječijih radova , također posjetioci imaju priliku i pogledati predmete koje je Radio Ilijaš koristio kroz vrijeme, te na ovaj način vidjeti napredak tehnologije. Tu su stare ploče, CD-vi, diktafon, radio monitor, stari telefon,UHER snimač, audio kaseta, te ostali predmeti.

Povezane objave

Back to top button