U prostorijama Udruženja „Zlatne ruke“ održana radionica „Nošenje s neizvjesnim gubitkom u vrijeme pandemije Covid-19“

U prostorijama Udruženja „Zlatne ruke“  jučer je održana radionica pod nazivom „Nošenje s neizvjesnim gubitkom u vrijeme pandemije Covid-19“ gdje su žene imale priliku slušati predavanje psihoterapeutkinje Aide Ganović, te psihologa i psihoterapeuta Nerminu Vehabović – Rudež. Kroz ovu radionicu žene su razgovarale o svojim strahovima, tugi, ljutnji i o sreći.

Aida Ganović ističe kako joj je drago da ima priliku da se druži s ženama iz Udruženja“ Zlatne ruke“, te se nada da će im ova radionica bar na neki način pomoći.

 „Ovo je relaksaciona radionica, da se družimo, da razgovaramo o nekim opštim stvarima naročito one koje su važne u doba ove pandemije. Zadovoljna sam jer se odazvao veliki broj žena za ovu radionicu. Potpuno je drugačije kad se ljudi vide u lice i kad mogu jedni s drugima da podijele svoja osjećanja i neka trenutna životna dešavanja. Druženje popravi raspoloženje kod žena i čine ih da nisu same u svemu ovome što se dešava“ rekla je.

Od 1998. godine  Nermina Vehabović – Rudež  radi s porodicama nestalih, te napominje da ovaj tip radionice povezuje žene.

„Kolegica i ja volimo da radimo sa ženama na ovakav način, i dosta toga se može naučiti. Ima smisla na ovaj način raditi s ljudima, posebno u grupama gdje žene iznose svoja iskustva, te na taj način vide da nisu usamljene, te da i neko drugi ima određene poteškoće“ kazala je.

Zekija  Avdibegović koordinatorica udruženja „Zlatne ruke“ ističe da žene kroz ovu radionicu uče kako da žive s problemima koje su ih zadesile tokom rata, ali i poslije rata i sada u vrijeme pandemije korona virus. Također zahvalila se Međunarodom Crvenom križu na podršci.

Udruženje „Zlatne ruke“ broj oko 100 članica. Misija ovog Udruženja jeste da žene imaju svoj kutak u kojem se mogu zabaviti, ali prije svega pokazati svoje znanje i da zajedničkim istupima donesu društvu bolje promjene.

Prethodni članakBiH danas protiv Sjeverne Irske u polufinalu baraža za EURO
Naredni članakNastavljena realizacija regionalnog projekta „YOUTH IN THE ROCKY BALKANS“