U Sarajevu večeras mirni skup građana povodom pogibije mlade doktorice

Na Marijin Dvoru u Sarajevu, u ulici Maršala Tita, večeras će s početkom u 18 sati biti upriličen mirni skup građana povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila preksinoć, a u kojoj je poginula mlada doktorica Azra Spahić.

Skup se održava u organizaciji grupe studenata psihologije, koja je prije sedam godina kreirala Facebook stranicu “Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu” nakon saobraćajne nesreće u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč, prenosi Fena.

Ističu da ulice Sarajeva nisu sigurne te da postojeći zakonski propisi nisu adekvatni.

“Institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Nakon nepovratno otetih života, za ovo sve je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju. Ovim skupom najprije želimo poslati poruku porodici Azre Spahić da solidarno stojimo uz njih u njihovom gubitku i gubitku svih građana i građanki ovog grada”, poručeno je na Facebook stranici  “Vi ovo dozvoljavate – za Editu i Selmu” .

Pozivaju građane da polože cvijet i u mislima budu uz porodicu i prijatelje nastradale mlade doktorice i povrijeđenih pješakinja.

Za danas je zakazana i vanredna sjednica Vlade Kantona Sarajevo.

Prethodni članakNa današnji dan 1463. godine napisana Fojnička ahdnama
Naredni članakObilježena 31. godišnjica stradanja 47 stanovnika Bioče: Zločin za koji još niko nije odgovarao