U Sportskoj dvorani Ilijaš održana „OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL“

Sportska akademija Ilijaš u saradnji sa Općinom Ilijaš organizovala je „OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL“ ili Dansku školu fudbala. U Sportskoj dvorani Ilijaš djeca uzrasta do 12 godina imala su priliku da se na najbolji način upoznaju sa ovom manifestacijom, ali i dobro zabave.

Cilj ove škole je približiti djeci sport posebno djevojčicama nogomet, animirati ih da se što više bave fizičkom aktivnošću, pokazati im pozitivne strane sporta, te da se nastave aktivno baviti njime u narednom periodu.

Damir Beširević trener u Sportskoj akademiji Ilijaš ističe da djeca trebaju biti uvijek prioritet, te da osmijeh na njihovim licima daje garanciju za uspješne nove generacije.

“Ovo je otvorena škola fudbala, odnosno Danska škola fudbala za dječake i djevojčice uzrasta do 12 godina. Ona je koncipirana na FUN konceptu, gdje su djeca  imala priliku da se zabave kroz razne igrice i druženje. Bile su četiri stanice, i kroz ovaj događaj prošlo je oko 60 dječaka i djevojčica. Cilj je što više uključiti djevojčice da se bave nogometom” kazao je Beširević, te spomenuo da će  biti organizovan još jedan ciklus Otvorene škole fudbala tako da će svi imati šansu da opet učestvuju.

Bez obzira što akcenat nije na savladavanju sportskih tehnika, već na zabavi i druženju, ipak djeca dosta toga i nauče. Projekat Otvorene zabavne škole fudbala u našoj zemlji provodi se od 1998.godine, a još jedan od ciljeva je da se djeca međusobno upoznaju i druže i uče o vrijednostima sporta.

Prethodni članakTakmičenje „Sira – životopis Muhammeda, a.s.“: Nagrada 30 stipendija u iznosu od 500 KM
Naredni članakOtvaranje zimske sezone na Bjelašnici i Igmanu u prvoj sedmici decembra