BIHVIJESTI

U SŠC “Nedžad Ibrišimović” upriličen humanitarni bazar za Mirelu Latifović

U holu Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ od 09-12:00 sati upriličen je humanitarni bazar za Mirelu Latifović, bivšu učenicu ove škole. Mirela je 86.-to godište,  mlada porodična žena i majka jedne kćerke, nastanjena u Vogošći. Njeni problemi sa bubrezima počinju od ranije, zbog toga je bila primorana posljednjih mjeseci više provesti u bolničkom krevetu nego u kući. Problemi koji dolaze sa problemom bubrega su i nagli gubitak tjelesne težine, nemoć, otežavanje kretanja i još mnogo manjih povezanih poteškoća. Za njeno liječenje potrebna su znatna sredstva i to 40.000-50.000 €.

Bešić Tarik, učenik II razreda Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“  jedan je od aktivista današnjeg bazara i ističe da je sretan što će zajedno sa svojim prijateljima i profesorima pomoći Mireli.

„Organizovali smo humanitarni bazar na kojem smo prodavali različite stvari. Imali smo mnogo kupaca ali i onih koji su samo došli da doniraju novac. Zadovoljni smo posjetom. U realizaciji bazara učestovali su učenici gimnazije i mašinske škole. Bilo nas je oko 30 i svi smo imali zadatke kako bismo što uspješnije realizovali bazar za našu Mirelu. Podijeljeni smo u dvije grupe, pola nas je bilo u holu škole a pola je bilo vani i dijelili letke da informišemo ljude da postoji bazar. Sretni smo da ćemo na ovaj način pomoći Mireli i nadamo se najboljem ishodu“, kazao je Tarik.

Mireli kao mladoj osobi je potrebna transplantacija bubrega kako bi se vratila u život, normalnim aktivnostima i posvećenosti svojoj kćerkici.

Do sada je sa sebi dragim osobama finansirala te troškove, međutim sada kad je u pitanje tranplatacija bubrega Mirela ne može financijski sama to ispratiti.

„Tvoje je samo ono što daš“ – pomožimo Mireli i njenoj porodici da pobjede ovo teško životno iskušenje.

Povezane objave

Back to top button