Grad Ilijaš, a posebno Stari Ilijaš od ove subote bogatiji je za poseban ugostiteljski objekat-Restoran pizzeriu Toscana, mjesto za porodično okupljanje, prijateljsko druženje, dječiju razigranost i uživanje u dobroj hrani.

Restoran Toscana  je dio firme LSP,a prema riječima direktora Jasmina Zulufa, analizom tržišta uvidjeli su da jedan ovakav sadržaj nedostaje i gradu Ilijašu, kao i MZ Stari Ilijaš.

Naš biznis je logistika, transport i dostava u sklopu firme LSP, došli smo u januaru 2016, uradili analizu tržišta i vidjeli da nedostaje ovakav objekat. Starom Ilijašu vraća se stari sjaj, industrijski razvoj uzima maha, povećava se broj zaposlenih.  Objekat je kapaciteta  120 mjesta unutar restorana i 180 mjesta u bašti.  Također, napravili smo park za djecu otvorenog tipa gdje mogu doći i družiti se. Toscana je konceptualno drugačiji restoran, porodičnog okruženja, prirode i retro stila, prevladava drvo. U ponudi su pice, sendviči, specijaliteti iz krušne peći, tri kuhana svježa jela svaki dan, sva bezalkoholna pića jer ne služimo alkohol. Imamo i dostavu i catering, pravimo evente za firme. U sklopu objekta nalazi se i mesdžid i abdesthana, kako bi i vjernici mogli obaviti svoje potrebe.Trenutno imamo 14 uposlenih, a očekivanja su da polahko širimo vijest i da ljudi prepoznaju naš kvalitet, kazao je direktor Zuluf.

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić poželjevši puno sreće i uspjeha u radu vlasniku i restoranu Toscana, kaže da je zadovoljstvo vidjeti da se Stari Ilijaš razvija u ekonomskom smislu, a u prethodnom periodu dosta je urađeno na razvoju infrastrukture, društvenih objekata, a ovaj ugostiteljski objekat svakako je bio potreban ovom gradu.

U posljednje vrijeme industrija i neke vrste usluga se razvijaju, nadam se da će Toscana uspješno  raditi i dovoditi nove goste u naš grad. Ovaj prostor je osmišljen  od investitora kao inkubator zona u kojoj će se razvijati  start up programi i biznisi, što će svakako doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice, kazao je načelnik Fazlić.

Načelnik Fazlić je najavio i izgradnju novih industrijskih hala, te nove investicije na lokalitetu firme Megatti u Starom Ilijašu.

Već sljedeće subote u igraonici restorana Toscana bit će održan Dječiji dan uz predstavu, igraonice  i mališanima omiljene maskote, a organizirat će se i nagradne igre u Ilijašu, Brezi i Vogošći tako da posjetitelja sigurno neće nedostajati. 

 

Share.

Comments are closed.