U subotu Omladinski pohod na Kopošiće

Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe Diem“ uz finansijsku podršku Općine Ilijaš organizuje omladinski pohod na Kopošiće i Srednjovjekovni Grad Dubrovnik u Bosni , 22. juna 2019. godine (subota), koji za cilj ima promociju, upoznavanje i  približavanje kulturno-historijskog naslijeđa naše općine među mladima.

Udaljenost od centra Ilijaša do historijskog područja Nekropola sa stećcima u Kopošićima iznosi oko 10 km što je čini idelanom za izlet u prirodi i upoznavanja mladih ljudi sa prirodom te kulturno-historijskom baštinom koje se nalaze u blizinašeg grada. Dolaskom na lokaciju Kopošića, svi učesnici pohoda imat će priliku prisustvovati bogatom kulturnom program koji su organizivali OpćinaIlijaš, udruge i neformalne grupe zainteresirane za istraživanje, zaštitu i promoviranje nacionalnih spomenika, povodom Međunarodnog dana spomenika i spomeničkih cjelina.

Pozivamo sve omladince da nam se pridruže i daju svoj doprinos u promociji kulturno-historijskog naslijeđa općine Ilijaš. Budući da će za sve učesnike pohoda biti obezbjeđena užina i osvježenje neophodno je izvršiti prijavu za učešće popunjavajući obrazac na sljedećem linku:  https://www.surveymonkey.com/r/TQHQ2RF

Polazak: SUBOTA, 22.juni 2019. godine sa Trga Alije Izetbegovića u Ilijašu. Rok za prijavu je 21. juni 2019. godine do 12:00 sati. Broj mjesta je ograničen.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati putem:
E-mail: oocarpediem14@outlook.com
Facebook stranica: https://www.facebook.com/omladinskaorganizacijacarpediem
Telefon: 060 31 06 605

Dobrodošli!

Prethodni članakObilježavanje Međunarodnog dana spomenika i spomeničkih cjelina
Naredni članakObilježena godišnjica stradanja građana Višegrada: 3.000 ruža u znak sjećanja na ubijene