ILIJAŠVIJESTI

U subotu promocija knjige „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“

Bošnjačka zajednica kulture „PREPOROD“ Ilijaš, organizuje promociju knjige „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“, u subotu 09. 11.2019. godine. Promocija će biti upriličena u Biznis centru Ilijaš sa početkom u 19:00 sati.

Knjiga „Priče iz dijaspore i domovinskih zemalja“ (Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS, Sarajevo, 2018) autora Admira Lisice je kroz članke nastajala na portalima, web stranicama.  Kroz interakciju na društvenim mrežama priče, sagovornici i teme su se nizale. To čudesno virtualno iskustvo je omogućilo autoru da istraži stanje i napiše tekstove o bh dijaspori od Australije do Meksika, od Islanda do Portugala.

Knjiga obiluje mnogim historijskim činjenicama i podacima o nastanku, razvoju i aktuelnom stanju dijasporalnih zajednica, ali fokus knjige je na pričama pojedinaca sa kojima se možemo vrlo lahko identifikovati i čije nam životno iskustvo može biti odlična motivacija.

Autor Admir Lisica, magistar historije, je za ovu knjigu odabrao najzanimljivije tekstove kroz koje možemo spoznati „sliku u krupnom planu“ bosanskohercegovačke dijaspore.

Povezane objave

Back to top button