ILIJAŠVIJESTI

U toku radovi na sanaciji i asfaltiranju puta u naselju Gornja Bioča

Pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić i viši referent za saobraćajnu infrastrukturu Dervo Šabić obišli su danas zaseok Hrvašćine gdje su u toku radovi na sanaciji i asfaltiranju dijela puta u naselju Gornja Bioča u Mjesnoj zajednici Luka dužine 750 metara. Sredstva za realizaciju projekta obezbjedila je Općina Ilijaš u iznosu od 71.112,60 KM.

Projektom će se izvršiti asfaltiranje dijela puta dužine 450 metara, kao i sanacija drugog kraka puta dužine 300 metara.

Stanovnici zaseoka Hrvašćine istakli su zadovoljstvo i zahvalnost zbog realizacije ovog projekta, čija će realizacija uveliko olakšati njihov svakodnevni život ali i poljoprivredne aktivnosti. “Mnogo nam znači realizacija ovog projekta i zahvaljujemo se nadleženoj službi i Općinskom načelniku koji su uvidjeli važnost ovog puta za nas koji živimo u ovom zaseoku. Mi ovdje imamo farmu i registrovanu djelatnost te se bavimo poljoprivredom. U tom smislu, putna infrastruktura nam je izuzetno važna te će nam se olakšati poslovanje”, istakao je Admir Šehić iz Gornje Bioče.

Izvođač radova je firma Halilović d.o.o., dok će nadzor nad izvođenjem radova vršiti firma “Radis” d.o.o.

 

Povezane objave

Back to top button