ILIJAŠVIJESTI

U vrtiću Ilijaš održana svečanost povodom Dana državnosti BiH

JU „Djeca Sarajeva“ vrtić „Ilijaš“ je organizovala svečanu priredbu povom 25. novembra Dana državnosti BiH zajedno sa mališanima od tri do šest godina.  Naši najmlađi su nas počastili pjesmom, plesom, igrom i pozitivnom atmosferom .

Sanja Fejzić, odgovorni odgajatelj Vrtića “Ilijaš” je istakla da svake godine pripreme svečanost povodom Dana državnosti.

-Lijep pozdrav našim dragim građanima cijelog Ilijaša, povodom 25. novembra Dana državnosti JU „Djeca Sarajeva“  vrtić  „Ilijaš“ i ove godine organizuje svečanost domovini na čast. Učestvuju dvije odgojne grupe, prva grupa je od tri godine do polaska u školu i druga grupa od šest godina. Mi naravno smo mali, mi svoju domovinu volimo osmijehom, recitacijom, pjesmom i pokretom. Ovog jutra sve smo to pripremili za naše goste i roditelje. Pojam domovine za djecu je apstraktan. Mi smo krenuli od njih samih vrtića i grada u kojem žive i cijeli mjesec obrađujemo po projektu tu temu. Danas će gosti uživati u žuto plavim kombinacijama djece, njihovim  recitacijama i pjesmicama. Vrtić broji  74 mališana, raspolažemo sa 3 odgojne grupe, a imamo i veliku listu čekanja u nadi da ćemo otvoriti još jednu odgojnu grupu sljedeće školske godine. Tako da se naš vrtić širi iz dana u dan što nama naročito drago, kazala je Fejzić.

Naši mali drugari zajedno sa osobljem vrtića „Ilijaš“ Vam žele sretan Dan državnosti BiH.

 

Piše: Narela Lolić

Povezane objave

Back to top button