ILIJAŠVIJESTI

Učenici drugog razreda OŠ“Hašim Spahić“ posjetili Gradsku biblioteku i Radio Ilijaš

U sklopu obilježavanja mjeseca oktobra koji se ujedno obilježava i kao mjesec knjige, učenici drugog razreda OŠ”Hašim Spahić” posjetili su zajedno sa bibliotekarkom Almom Bulbulušić i učiteljicom Sanelom Durić Gradsku biblioteku i Radio Ilijaš.

Bibliotekarska sekcija kao i svi nastavnici OŠ“Hašim Spahić“ svake godine obilježavaju mjesec knjige. Posjeta učenika je organizovana kako bi se djeca upoznala sa radom  biblioteke, jer u tom uzrastu djeca najlakše stiču čitalačke navike.  Nakon obilaska biblioteke, posjetili su i Radio Ilijaš, te se upoznali sa radom, ali i okušali pred mikrofonom.

Bibliotekarka Jasmina Masnopita govorila je djeci kako postati član biblioteke, koliko ima knjižnog fonda, koliko košta članarina, te im je pokazala knjige za njihov uzrast koje mogu pozajmiti ukoliko su član biblioteke. Radoznali učenici su postavljali pitanja i dobili mnogo zanimljivih odgovora od bibliotekarke Jasmine.

Alma Bulbulušić bibliotekarka OŠ”Hašim Spahić” ističe da bibliotekarska sekcija ove godine odlučila mjesec knjige obilježiti posjetom Gradskoj biblioteci, te djecu upoznati sa radom biblioteke.

Odlučili smo da učenike drugog razreda zajedno sa svojom učiteljicom Sanelom Durić dovedemo u posjetu Gradskoj biblioteci, te  KSC i Radio Ilijaša. Oni su se pripremili za ovu posjetu, tu su različiti transparenti poruke čuvajmo knjige, čitanjem skupljano nova znanja, te drugi. Djeca su imala priliku da se upoznaju sa svojom školskom bibliotekom i načinom rada, ali htjeli smo da vide kako izgleda rad jedne veće biblioteke kao što ova naša Gradska biblioteka. Gospođa Jasmina ih je na jedan poseban način uvela u svijet knjige” kazala je.

Ovo je praksa koju svake godine gledamo da obilježimo, istakla je Bulubulušić.

Povezane objave

Back to top button