Učenici  I, II, III I IV razreda PŠ „Malešići“ posjetili  su danas Gradsku biblioteku i Radio Ilijaš. Posjeta učenika je organizovana kako bi se djeca upoznala sa radom  biblioteke, jer u tom uzrastu djeca najlakše stiču čitalačke navike.  Nakon obilaska biblioteke, posjetili su i Radio Ilijaš, te se upoznali sa radom, ali i okušali pred mikrofonom.

Bibliotekarka Jasmina Masnopita govorila je učenicima kako postati član biblioteke, koliko košta članarina, kakvih sve knjiga i naslova ima.

“Drago mi je što je došlo do posjete, te ćemo ove aktivnosti nastaviti i dalje organozovati. Djeca su imala puno pitanja, što znači da mi je svidjela biblioteka” kazala je.

Mališani nisu krili oduševljenje zbog posjete biblioteci, bili su mnogo radoznali pa ih je zanimalo: Koliko ima knjiga? Kako se posuđuju knjige? Najviše su im se svidjele slikovnice, kao i bajke koje mogu posuditi u biblioteci. U ovom uzrastu važno je djecu upoznati sa magičnim svijetom čitanja i učiniti im biblioteku mjestom na kojem će rado provoditi slobodno vrijeme.

Učiteljica PŠ”Malešići” Semija Gurdić – Gradiščić  iskazala je zadovoljstvo što su djeca danas imala  priliku posjetiti biblioteku i Radio Ilijaš.

“Danas smo u posjeti Gradskoj biblioteci i Radio Ilijašu. Oktobar je mjesec knjige, zajedno sa učiteljicom Silvom Ganić doveli smo I,II,III i IV razrede da upoznaju biblioteku, te koliko je to bitna knjiga i čitanje. Naučili su kako se učlaniti u biblioteku, iznos članarine, kako treba čuvati knjige i da je knjiga najveći čovjekov prijatelj” kazala je.

Djeca su na Radio Ilijašu obišla prostorije za snimanje, redakciju i studio, razgovarala su sa novinarkama i toncem.

Nakon posjete Gradskoj biblioteci i Radio Ilijašu, danas će učenici posjetiti još Policijsku stanicu i Vatrogasnu stanicu Ilijaš, gdje će učiti o bitnim brojevima, šta je to pješaki prelaz te ostale teme iz ovih oblasti.

Share.

Comments are closed.