Humanitarni “Slatki bazar” u SŠC „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš

Već duži niz godina Srednjoškolski centar „Nedžad Ibrišimović“  Ilijaš učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama i na taj način učenici i uposlenici ove škole pokazuju svoje veliko srce i humanost. Danas je Vijeće učenika u holu škole organizovalo „Slatki bazar“ sa početkom u 10:30 sati na kojem su prodavali kolače i druge raznovrsne poslastice. Bazar je humanitarnog karaktera, a cilj je prikupljanje novčanih sredstava za liječenje naše sugrađanke Amine Bradić.

Humanitarna akcija „Slatki bazar“ je samo još jedan u nizu koju je realizirala profesorica engleskog jezika i mentorica Vijeća učenika u Srednjoškolskom centru „Nedžad Ibrišimović“ Ilijaš Azra Bašić kako bi sa svojim učenicima usrećila Aminu i prikupila određen dio novčanih sredstava.

– Danas smo organizovali još jednu u nizu humanitarnu akciju s ciljem da prikupimo određeni dio novčanih sredstava za liječenje naše sugrađanke Amine Bradić. Zapravo Vijeće učenika naše škole u toku velikog odmora prodavat će svojim kolegama i uposlenicima škole razne poslastice koje su sami pripremili. Također smo prošle sedmice imali još jednu humanitarnu akciju gdje su učenici frizerske škole pružali frizerske i kozmetičke usluge u našem salonu, a odziv je bio i više nego dobar. Ovom prilikom pozivamo sve građane koji mogu da pomognu i budu dio humanog tima,  kazala je Bašić u razgovoru za Radio Ilijaš.

Učenica IV razreda Srednjoškolskog centra „Nedžad Ibrišimović“ Adelisa Polovina poziva sve dobre ljude da se pridruže i pokažu svoju humanost i solidarnost kako bi drugom vratili osmijeh na lice.

– Odazvali smo se na ovaj poziv kako bi pomogli našoj Amini koja je bolesna i odlučili smo da to bude prodaja naših domaćih kolača. Ja sam pripremila tri vrste poslastica i zaista mi je drago što mogu učestvovati u ovoj humanitarnoj akciji. Pozivam sve dobre ljude da se pridruže i pokažu svoju humanost i solidarnost kako bi drugom vratili osmijeh na lice, poručila je Polovina.

Dvadesetosmogodišnja Amina (Midhat) Bradić iz Ilijaša je oboljela od teške bolesti pod nazivom “Lymphoma malig. Hodgkin”, jedne od vrsta karcinoma koji zahtjeva skupo liječenje koje sama porodica ne može priuštiti.

Naime, potreban je lijek koji nije dostupan u Bosni i Hercegovini, a naziv lijeka je “BRENTUIXIMAB VEDOTIN”, cijena tromjesečne terapije je cca 60.000 KM. Za liječenje je potreban period od godinu dana.

Ovim putem pozivamo sve humane ljude dobre volje da pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.

Prethodni članakUčenici Muzičke škole održali tradicionalni Novogodišnji koncert
Naredni članakNeradni dani 1. i 2. januar 2019. godine