Udruženje Alterural organizuje radionicu u Sarajevu u cilju rješavanja stambenih pitanja socijalno ugroženih osoba

Uz podršku fondacije  Abbe Pierre , sa sjedištem u Francuskoj,  Alterural implementira socijalne projekte u ruralnim područjima na široj periferiji Sarajeva .

Jedna od osnovnih ljudskih potreba je imati siguran prostor, mjesto za život, kao što su kuća ili stan. Nemogućnost ostvarivanja prava na siguran dom, jedan je u nizu razloga za sve veći odlazak mladih ljudi iz BiH.

Alterural zajedno sa svojim partnerima iz JU Centar za socijalni rad lokalnih zajednica,  i u 2022.g. nastavlja uspješnu realizaciju projekta „ Unapređenje uslova stanovanja socijalno ugroženih osoba u ruralnim područjima  BiH“, sa posebnim akcentom na pružanje podrške mladim ljudima.

U cilju što efikasnije realizacije ovog zaista važnog projekta, sa ciljem da se pitanje „ krova nad glavom“ stavi na viši nivo društvenih prioriteta,  24.02.2022.g . u Hotel-u Ibis u Sarajevu bit će održana radionica na ovu temu.

Uz podršku našelnika općina i resornog ministarstva, partneri u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva su  CSR Breza, CSR Ilijaš ,CSR Vareš, CSR Kakanj . Pored predstavnika Centara za socijalni rad i  općina u kojim djelujemo, učešće u radionici će uzeti i   profesori FPN,  institut za razvoj mladih Kult, NVO „Naša ideja“, Omladinska banka Breza . Cilj je pronaći što više načina za konkretnu pomoć ovoj najranjivijoj populaciji već socijalno ugroženih ljudi.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, učešće u  radionici je ograničeno na 30 ljudi, obavještavaju iz Udruženja Alterural.

 

Prethodni članakTrener NK Ilijaš Fadil Hodžić: Odlična igra tima, cilj prelazak u viši rang
Naredni članakU četvrtak, 24. februara, četrnaesta redovna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš