ILIJAŠVIJESTI

Udruženje AMEKO Ilijaš realizovalo projekat “Moj paketić”

Članovi Udruženja „AMEKO“ Ilijaš (Asocijacija za mlade, ekologiju, kulturu i obrazovanje) uspješno su realizovali  još jedan projekat. Kraj godine je praznično vrijeme i posebna prilika darivanja. Članovi ovog aktivnog Udruženja, odlučili su obradovati najmlađe te su realizovali projekat „Moj paketić“.  Mahir Brkić, predsjednik Udruženja „AMEKO“ kazao je da su paketići uručeni djeci iz socijalno-ugroženih porodica sa područja općine Ilijaš.

„Obezbjedili smo 100 paketića i podijelili smo ih u četiri osnovne škole u općini Ilijaš odnosno u OŠ „Srednje“, OŠ „Stari Ilijaš“, OŠ „Hašim Spahić“ i OŠ „Podlugovi“. Zahvaljujem se članovima Udruženja koji su pomogli da se uspješno realizira ovaj projekat. Posebno se zahvaljujem izvršnom direktoru BH pošte gospodinu Nedimu Matorugi koji nam je omogućio donaciju i predsjedavajućem Općinskog vijeća Ilijaš gospodinu Mahiru Deviću koji nam pruža izuzetnu  podršku u svemu što radimo“, kazao je  Brkić.

Početkom naredne godine, kako kaže Brkić, planirano je da se realizuju projekti iz oblasti ekologije.

„Ove godine realizovali smo pilot projekat „Za lijep i čist naš Ilijaš 2017“. Imamo namjeru da to pređe u tradiciju te ćemo raditi u većem kapacitetu. Ove godine smo imali oko 300 učesnika, a za narednu godinu planiramo minimalno 500 učesnika. Projekat ćemo realizirati 22. Aprila povodom Dana planete Zemlje“, kazao je Brkić.

Mahir Brkić, predsjednik Udruženja „AMEKO“ poželio je sretnu novu godinu svim članovima Udruženja, građanima Ilijaša i BiH. Mnogo uspjeha u radu u novoj godini želimo Udruženju „AMEKO“ Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button