ILIJAŠ

Najava programa obilježavanja godišnjice oslobađanja južnih padina Čemerske planine u okviru akcije “Pobjeda 94”

Obilježavanje godišnjice oslobađanja južnih padina Čemerske planine u okviru akcije “Pobjeda 94”,a u organizaciji Udruženja demobilisanih boraca Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. općine Ilijaš bit će upriličeno sutra, 05. novembra.

Gost programa Radio Ilijaš bio je Muhidin Nuhanović, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca Odbrambeno – oslobodilačkog rata 1992 – 1995, koji je iskoristio priliku i pozvao, prije svega svoje saborce, ali i sve građane općine Ilijaš da svojim prisustvom uveličaju ovaj značajan datum.

“Ovu priliku ću iskoristiti da posebno pozdravim svoje saborce i pozovem ih da u što većem broju uzmu učešće za sutrašnje obilježavanje, jer je to jedan od događaja gdje su aktivno učešće uzeli skoro svi pripadnici naše 126. ilijaške brigade. Prvi put smo 2019. godine iz kalendara uzeli ovaj datum za obilježavanje i tada smo upriličili Okrugli sto i druženje, kao i polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju. Zbog epidemiološke situacije morali smo napraviti pauzu, a ove godine ćemo na isti način obilježiti godišnjicu oslobađanja južnih padina Čemerske planine u okviru akcije “Pobjeda 94”. Trudit ćemo se da u dogledno vrijeme u dogovoru sa svim ratnim udruženjima napravimo jedan centralni datum koji bi obuhvatio sve važne datume. Bitno je i druge ljude upoznati sa svim ovim dešavanjima” kazao je Nuhanović.

Program obilježavanja: 

16:00 sati- polaganje cvijeća na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu

16:30 – Okrugli sto sa akterima-učesnicima akcije “Pobjeda 94”

17:30 – radno-konsultativni sastanak članova koordinacije boračkih udruženja općine Ilijaš/spomen soba

 

 

Povezane objave

Back to top button