Udruženje dijabetičara Kantona Sarajevo nagrađuje slušatelje Radio Ilijaša

Poštovani prijatelji, pozdravljamo Vas uime Udruženja dijabetičara Kantona Sarajevo,i ovom prilikom želimo uputiti čestitke povodom nastupajućeg praznika Ramazanskog bajrama.
-Praznici su dani,u kojima uživamo,vrijeme kome se veselimo,ali moramo biti oprezni sa hranom. Svakako fokus je na porodičnim vrijednostima i prijateljima,a ne na hrani.
Puno hrane,puno izazova,ali ipak mora se imati mjera u svemu.Dijabetičari moraju biti dodatno oprezni. Raskoš gastronomije u prazničnim danima,bogatstvo i rapsodija okusa na tanjiru – pravi je izazov za dijabetičare. Tokom praznika umjerenost u hrani.
Uzivajte uz pametne verzije i pametne obroke.
Kako bi bili sigurni da je nivo glukoze u krvi u granicama dozvoljenog u vrijeme praznika,ovom prilikom Udruženje dijabetičara Kantona Sarajevo poklanja povodom Ramazanskog bajrama vjernim slušaocima Radio Ilijaša tri aparata – glukometra Accu – Chek Performa  za mjerenje šećera u krvi sa dodatnom opremom i trakama.
Rezultati su pouzdani i tačni,a potreban je mali uzorak krvi.
Dijabetička ishrana je najzdravija ishrana koja se preporučuje  i zdravim osobama.Cilj dijabetičke ishrane je postizanje NORMOGLIKEMIJE,
dakle dobrih vrijednosti šećera u krvi.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!
Udruženje dijabetičara KS
Prethodni članakUmro legenda bh. fudbala Ivica Osim
Naredni članakOpćina Ilijaš: Čestitka povodom Ramazanskog bajrama