Upis djece u predškolske ustanove i program sufinansiranja boravka djece u privatnim predškolskim ustanovama za školsku 2022./2023. godinu

Poštovani roditelji,

Nastavak upisnog roka za djecu predškolskog uzrasta u predškolske ustanove Kantona Sarajevo koja su registrirana u sistemu EMIS – predškolsko, a nisu primljena ni u jedan vrtić, bit će otvoren od 12.9.2022. godine (ponedjeljak) od 10,00 sati do 19.9.2022.godine (ponedeljak) do 10,00 sati kao nastavak julskog upisnog roka.  Rang lista primljene djece po ovom dijelu konkursnog roka objaviti će se u ponedeljak, 19.09.2022.godine.

Pravo učešća na ovom upisnom roku imaju djeca koja se ne nalaze na rang listama primljene djece nakon julskog upisnog roka, te djeca koja su primljena u predškolske ustanove, a čiji roditelji nisu potpisali ugovor ni sa jednom predškolskom ustanovom.

Podnošenje prigovora na ovaj upisni rok biti će omogućeno u periodu od 19.9. do 23.9.2022. godine, na istovjetan način kao i u prethodnom periodu. (LINK: https://mo.ks.gov.ba/sites/mo.ks.gov.ba/files/uputstvo_za_podnosenje_prigovora_1.pdf)

Objava konačnih rang lista, nakon prigovora bit će 26.9.2022.godine.

Online registracija djece za boravak u predškolskim ustanovama: https://predskolsko.emis.edu.ba/

Registracija se vrši samo za djecu koja se upisuju po prvi put u vrtić ili za djecu čiji roditelji su su se izjasnili da žele promijeniti predškolsku ustanovu. Dakle, roditelji čija djeca su već upisana u vrtić ne treba da se registruju u sistem EMIS Predškolsko jer su ta djeca već registrovana od strane predškolske ustanove!

RANG LISTE PRIMLJENE DJECE NAKON FAZE II (do optimalnog broja djece u odgojnim grupama) – https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/rang-liste-primljene-djece-nakon-f…

UPIS U PREDŠKOLSKE USTANOVE – FAZA III – https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/upis-u-predskolske-ustanove-faza-iii

RANG LISTA PRIMLJENE DJECE NAKON FAZE III (do maksimalnog broja djece u odgojnim grupama) – https://mo.ks.gov.ba/aktuelno/novosti/rang-lista-primljene-djece-nakon-f…

UPUTSTVO ZA PODNOŠENJE PRIGOVORA NA JULSKI UPISNI ROK U PREDŠKOLSKE USTANOVE ZA ŠKOLSKU 2022/2023. GODINU – https://mo.ks.gov.ba/sites/mo.ks.gov.ba/files/uputstvo_za_podnosenje_pri…

OBRAZAC ZA PODNOŠENJE PRIGOVORA – https://mo.ks.gov.ba/sites/mo.ks.gov.ba/files/obrazac_prigovor_0.doc

VAŽNA INFORMACIJA

Cijenjeni roditelji,

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo je danas, 14.7.2022. godine, objavilo Ispravku Konkursa za upis djece u predškolske ustanove na području Kantona Sarajevo u školskoj 2022/2023. godini broj: 11-34-26989-3/22.

S obzirom na navedenu Ispravku Konkursa, od danas će biti omogućen još jedan reizbor u sistemu što znači da će roditelji koji žele promijeniti svoj izbor imati mogućnost da isto urade kao i roditelji koji su greškom izabrali samo 1. izbor će imati mogućnost da izvrše i 2. i 3. izbor predškolske ustanove. Reizbor će biti omogućen od 10:00h.

Podsjećamo, u skladu sa uputstvima u PDF formatu i video uputstvom, a koji su dostupni na sistemu
• https://predskolsko.emis.edu.ba/#/landing/pomoc
• https://predskolsko.emis.edu.ba/korisnicko_uputstvo_za_komisije.pdf

potrebno je da izvršite izbor broj 1., a zatim 2. i 3. i tek onda kliknuti na opciju Spasi izbor. Ukoliko idete na opciju Spasi izbor poslije 1. izbora nećete imati mogućnost da birate 2. i 3. izbor.

Napominjemo da vrijeme prijave na sistem nije kriterij rangiranja djece u izabrane predškolske ustanove.

Također, sve informacije o online upisu u predškolske ustanove u 2022/2023. godini su dostupne na web stranici Ministarstvu za odgoj i obrazovanje, u sekciji Upis u predškolske ustanove 2022/2023. godini – https://mo.ks.gov.ba/predskolsko.

Sretno!

Upis u predškolske ustanove djece u 6. godini života – VAŽNA INFORMACIJA

Cijenjeni roditelji,

obavještavamo vas da je omogućen online upis u predškolske ustanove putem EMIS sistema i za djecu u 6. godini života/odgojna grupa u godini pred polazak u školu (obavezni program).

Napominjemo da procjenu zrelosti djeteta za polazak u školu vrši Komisija za upis učenika u prvi razred. Na osnovu mišljenja Komisije, školski obveznik može se privremeno osloboditi upisa u redovnu školu, najdalje do navršenih sedam godina života. Ukoliko je Komisija procijenila da se upis djeteta u prvi razred treba odgoditi, a roditelj planira upisati svoje dijete (ne starije od šest godina života) u predškolsku ustanovu, isti je prilikom upisa u izabranu predškolsku ustanovu dužan dostaviti Potvrdu školske Komisije o odgodi upisa djeteta u prvi razred škole.

Želimo Vam sreću pri upisu!

mo.ks.gov.ba

Prethodni članakOdlični rezultati na takmičenju u Donjem Vakufu članova AMK Ilijaš
Naredni članakU četvrtak 15. septembra nastavak suđenja u slučaju “Džemal Hadžić i ostali”-Čemerno