Uspješan dan za košarkaše KK “Mladost” Ilijaš

KK „ Mladost „  Ilijaš danas je bio domaćin dvije utakmice kadetske lige KSK Sarajevo.  Prva utakmica je odigrana između ekipe KK „REALWAY“ i KK „BBY“  sa početkom od 11.00 sati dok je druga utakmica odigrana između ekipa KK Mladost i KK „Bošnjak“ Hadžići sa početkom od 13.00. Utakmice se odigrane  u Sportskoj dvorani Ilijaš. Ibrahim Jašarević, predsjednik KK „Mladost“ Ilijaš istakao je sjajnu igru ilijaških kadetskih košarkaša ali i košarkaša minibasketa koji su pobijedili u Hadžićima.

„Odigrane su dvije utakmice VII kola kadetske lige Kantona Sarajevo. U prvoj utakmici su se sastale ekipe KK „REALWAY“ i KK „BBY“ . U ovom susretu ekipa Realwaya je slavila pobjedu. U drugoj utakmici je ekipa „Mladosti“ savladala ekipu „Bošnjak“. Utakmice su prošle u fer i korektnoj borbi bez povreda. Naši košarkaši su pokazali zrelost, znanje i zalaganje što nam je posebno drago. Trenutno se nalaze u gornjem djelu tabele. Od 14  ekipa zauzimamo peto mjesto. Istakao bih Emela Habibića koji je nosilac igre, Emina Bučuka, Nedima Avdukića na koje računamo da će biti potencijalni igrači.

Iskoristio bih priliku da čestitam i našim najmlađim članovima Mladosti, ekipi Minibasketa koja je danas slavila pobjedu protiv domaće ekipe KK „Roling“ sa 3:1 po četvrtinama. Radi boljeg razumijevanja, igra minibasketa se boduje po četvrtinama da ne bi bila primjetna velika razlika u broju koševa kako rezultat ne bi negativno uticao na najmlađe košarkaše. Od srca im čestitam na pobjedi“, kazao je Jašarević.

Puno sportske sreće želimo košarkašima KK „Mladost“ Ilijaš.

Prethodni članakIlijašanka Ajsela Zoronjić-biser bh.muzičke scene: Svaki dan ispunjen muzikom je uspjeh
Naredni članakPoraz djevojaka i pobjeda momaka-OK Ilijaš