ILIJAŠSPORTVIJESTI

Uspješan vikend za ilijaške klubove: NK Ilijaš ostvario prvu pobjedu, ŽOK osvojio turnir „Maja Đokić“, a iz Zenice svoje medalje su donijeli članovi AK “Ilijaš“, KK „Rašid Buća“ i USR “Alić Hidajet – Hitko”

Ilijaški sportski klubovi imali su izuzetno uspješan vikend. Prvu pobjedu u sezoni ostvario je NK Ilijaš. Odbojkašice Ilijaša osvojile su Tradicionalni Memorijalni turnir “Maja Đokić”. U Zenici Altetski klub Ilijaš osvojio je nekoliko medalja, članovi KK “Rašid Buća” osvojili su jednu zlatnu i šest bronzanih medalja i članovi Udruženja sportskih ribolovaca “Alić Hidajet – Hitko” Ilijaš osvojili su ekipno 1. mjesto.

U okviru 4. kola druge lige FBiH-Centar na Gradskom stadionu u Maglaju odigran je meč između domaće ekipe NK “Moševac” i  NK “Ilijaš”. U veoma važnom meču za oba rivala, viđena je zanimljiva nogometna predstava sa tri pogotka. Na kraju je pobjeda pripala gostima iz Ilijaša rezultatom 1:2. Ovom pobjedom ekipa Fadila Hodžića sada ima četiri boda i nalazi se na 11. poziciji. U sljedećem kolu na svom terenu dočekuju NK Kolina.

Na 2. Atletskom mitingu za mlade održanom u subotu  u Zenici na stadionu Kamberović polje članovi AK Ilijaš postigli su odlične rezultate pojedinačno. Omer Bičić, osvojio je zlatnu medalju u discipline skok u dalj sa ličnim rekordom 5m,51cm, te srebrenu medalju na discipline 100m. Sumeja Sokolar osvojila je bronzanu medalju u disciplini kugla i  Enis Tabaković,  također u disciplina kugla osvojio je bronzanu medalju.

U subotu 09.septembra 2023. godine u Zenici održan je karate turnir “PERFEKT OPEN 2023” koji je okupio oko 600 takmičara iz pet zemalja. Ovaj turnir je prvi za Karate klub “Rašid Buća” Ilijaš poslije ljetne pauze i članovi su se vratili sa sedam osvojenih medalja (jedna zlatna i šest bronzanih). Zlato je osvojio  Habibović Nasko A38 (BORBE – Dječaci 13 g. -55kg). Bronzanu medalju osvojio su: Šečić Hasan A30 (BORBE – Dječaci 12 g. -37kg); Kadrić Muamer A47 (BORBE – Juniori -68kg); Ahmetović Tajra B36 (BORBE – Djevojčice 13 g. -44kg);Pjevo Armin A33 (BORBE – Dječaci 12 g. -52kg); Alić Edwin A44 (BORBE – Kadeti +70kg) i Brkić Imran A46 (BORBE – Juniori -61kg)

Ženski odbojkaški klub Ilijaš osvojio je Tradicionalni Memorijalni turnir “Maja Đokić”. Pored pehara za prvo mjesto (popularni “Sebilj”), za najbolju igračicu turnira proglašena je Adna Begić koja je dobila nagradu “Majina Zvijezda” (za sjećanje na poginulu Maju).

U nedjelju (10.09.2023.) održan je 6.KUP grada Zenica u 100-godišnjici postojanja Udruženja građana sportskih ribolovaca „Bistro“ Zenica. Na takmičarskoj stazi ,,Zelena oaza” Putovičko polje stara Drivuša, takmičenje je održano u kategoriji ,,Lov ribe udicom na plovak”. Učestvovalo je 10 ekipa koje su se borili za što bolji rezultat i prelazni pehar. Udruženje sportskih ribolovaca “Alić Hidajet – Hitko” Ilijaš ekipno je osvojilo 1. mjesto. MAJSTOR STAZE i ujedno PRVAK sektora ,,C” Alić Mirza – Ilijaš. Prvak sektora ,,A” Kolak Ivica – Gornji Vakuf/ Uskoplje dok je prvak sektora ,,B” Omerčić Senad – Žepče.

 

Povezane objave

Back to top button