Uspješan završetak školske godine u svim školama na području općine Ilijaš

Kraj školske godine, naročito za one završne razrede uvijek budi određene emocije, budi sjećanja na sjetne i bezbrižne dane, na druženja. Uspomene iz školskih dana ostaju zauvijek.

Stigao je i taj, dugo iščekivani, završetak školske godine. Većina školaraca ga je dočekala s velikim osmijehom na licu. Učenike devetog razreda do polaganja završnih ispita čekaju intenzivne pripreme kako bi što bolje uradili testove na osnovu kojih će upisivati srednju školu.

Kontaktirali smo direktore osnovnih škola na području općine Ilijaš, te saznali kako je protekla ova školska  2017./2018.godina.

Direktor Osnovne škole „Podlugovi“ Admir Abadžija kaže da je u toku sumiranje rezultata i uspjeh učenika.

„Danas se zvanično završava ova školska godina, dok je eksterna matura zakazana također danas u 12 sati iz bosanskog jezika. Što se tiče uspjeha učenika trenutno je u toku sumiranje rezultata koje ćemo znati u ponedjeljak nakon sjednice nastavničkog vijeća. Imamo 60 učenika za polaganje današnje eksterne mature, a svi su izrazili želju da nastavak svog školovanja nastave u Kantonu Sarajevo. Maturska večer Osnovne škole „Podlugovi“ održat će se u petak  22. juna 2018. godine sa početkom u 18 sati u restoranu „Lejla“ Podlugovi“, kazao je direktor Abadžija za Radio Ilijaš.

Nastava za učenike I i IX razreda završena je još prije sedam dana govori direktor Osnovne škole „Hašim Spahić“ Mirsad Kustura.

„U Osnovnoj školi „Hašim Spahić“ danas se završava nastavna u 2017./2018. godina. Treba napomenuti da su I i IX razredi ovu školsku godinu završili tačnije prije 7 dana i upravo danas i sutra kreće polaganje eksterne mature za učenike IX razreda. U svim školama na području Kantona Sarajevo po rasporedu u 12 sati polaže se bosanski jezik, dok je sutra engleski jezik i matematika. Time učenici IX razreda potpuno završavaju u osnovnom obrazovanju. Maturska večer Osnovne škole „Hašim Spahić“ održat će se u utorak 26. juna 2018. godine kada će im biti uručeni dokumenti o završetku školovanja. Iskreno se nadam da su rezultati zadovoljavajući. Generalno želim istaknuti da u našoj školi imamo učenike koji su pobjednici na raznim takmičenjima i to je zapravo čitav niz dobrih rezultata. Gledajući kroz to sve mi možemo biti apsolutno zadovoljni“, kazao je direktor Kustura.

Nastava je završena i u PBK Lješevo sa internatom gdje je u toku polaganje eksterne mature za učenike IX razreda. 

I u Osnovnoj školi „Srednje“ zvanično je završena ova školska godina sa 31 maturantom rekao nam je direktor Refik Kurtović.

„U našoj školi kao i u svim ostalim danas je završena školska godina za učenike od II do VIII razreda, dok su učenici I i IX razreda završili sedam dana prije. Mi ispraćamo 31 učenika maturanta u srednju školu. Nismo zadovoljni upisom djece u I razred, jer prije je bilo mnogo više. Svi učenici su pristupili polaganju eksterne mature. Što se tiče preporuke za učenike IX razreda, one prosječne preporučio bih dobar zanat jer je to siguran hljeb u rukama s obzirom da u Bosni i Hercegovini imamo nekoliko miliona automobila tako da će tu biti uvijek posla“, naglasio je direktor Kurtović.

 

Direktori svih ilijaških škola svojim učenicima zaželjeli su da ih prati dobro zdravlje i da ostvare svoj željeni uspjeh u nastavku školovanja.

Prethodni članakPLAN IZLAGANJA PRIVREMENOG BIRAČKOG SPISKA (PBS) OPĆINE ILIJAŠ
Naredni članakDanas počinje ljeto