U subotu 12. augusta 2017. godine,  na Međunarodni  dan  mladih, u periodu od 10 do 16 sati u parku ispred srednje škole u Ilijašu  Omladinska organizacija “Iskoristi dan – Carpe diem” je realizovala projekat pod nazivom “Umjetnost spaja ’17”.

Projekat se sastojao iz šest radionica: slikanje, fotografisanje, izrada nakita i čestitke, origami i kreativno pisanje.  Radionicu slikanja je vodio Nihad Šabanović; radionicu fotografije Anela Sudžuka i Uzejrovic Midhat; radionicu izrade kreativnih čestitki Čestitka iz mog kutka; radionicu kreativnog pisanja Emina Isić; izrada nakita Hasija Dubičić i origamia Amra Muhović.

–  Ovom prilikom se zahvaljujemo umjetnicima na vođenju radionica.
Kroz projekat i radionice smo nastojali obraditi temu Međunarodnog dana mladih, tako što smo dali mladim umjetnicima da se izraze kroz razne aspekte umjetnosti. Za odličnu muziku bili su zaduženi ilijaški rock bend Meteori. Još jednom se zahvaljujemo svim učesnicima i njihovim vodičima, našim medijama, srednjoj školi i Općini Ilijaš, poručili su iz Omladinske organizacije Carpe diem.

 

Share.

Comments are closed.