Uspješno završene radionice u okviru projekta “Mladi za mlade pokreću aktivizam”

Koalicija za borbu protiv mržnje “Zanemari razlike”, u saradnji sa OSCE misijom u BiH, Vijećem mladih Općine Novo Sarajevo, Omladinskom organizacijom “Iskoristi dan-Carpe Diem” iz Ilijaša te Crvenim križem Ilijaš, realizovala je projekat pod nazivom “Mladi za mlade pokreću aktivizam”.

U prostorijama Biznis centra općine Ilijaš, 13. i 20.10.2018. godine održane su radionice za mlade u okviru kojih su učesnici obrađivali teme volonterizma i tolerancija te sterotipi i predrasude. Edukatorice radionica bile su Nina Peleksić i Naida Mehanović iz Koalicije “Zanemari razlike”.

Tokom radionice učesnike je posjetio i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, koji je pozdravio sve prisutne, održao motivacioni govor te se zahvalio organizatorima što su izabrali da ovakve vrste radionica realizuju u saradnji sa omladinskim organizacijama iz Ilijaša.

Ponosni smo na mlade ljude koji su svojim aktivizmom i učešćem na radionicama pokazali da mladi itekako žele da doprinesu poboljšanju svoje lokalne zajednice ali i društva u cjelini. Cilj naše organizacije te djelovanja i jeste da okupljamo mlade ljude, da zajedno radimo na umrežavanju i jačanju omladinskog aktivizima u Ilijašu. Zahvaljujemo se svima koji su učestovali u realizaciji ovog projekta, prije svega Misiji OSCE-a u BiH i našim partnerima a zatim i  Srednjoškolskom centru “Nežad Ibrišimović” te Općini Ilijaš”, kazala je Elma Čutura, predsjednica OO “Iskoristi dan-Carpe Diem”.

Kao jedan od produkata uspješne saradnje mladih jeste i ilustrativni prikaz urađen na zidu Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović”. Prijedog  volontera OO “Iskoristi dan-Carpe Diem”, Harisa Čuture pod nazivom “Volontiraj i budi superheroj” izabran je kao najbolji od učesnika radionice dok je volonter CK Ilijaš, Faruk Rizvo pripremio idejno rješenje grafita te iscrtao grafit uz podršku Eldara Šehića, predsjednika mladih CK Ilijaš, javljaju iz Omladinske organizacije “Iskoristi dan-Carpe diem”.

Prethodni članakPoraz na domaćem terenu za NK Ilijaš
Naredni članakKlub za traženje posla nastavlja aktivnosti