Uz koncert grupa Jutro, Meteori i veličanstven vatromet Ilijašani dočekali 2023. godinu

Pod pokroviteljstvom Općine Ilijaš i u saradnji sa JU KSC i Radio Ilijaš organiziran je doček Nove godine na otvorenom u našem gradu.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, ovakav događaj nedostajao je našim građanima.

Vrijeme je poslužilo pa se veliki broj naših sugrađana odlučio na ovaj vid provoda u “najluđoj” noći. Proslava je organizirana na Trgu Alije Izetbegovića uz dobru muziku grupa Jutro i Meteori i najveće pop-rock hitove.

Najveći dio naših sugrađana, ali i onih koji su došli iz drugih, susjednih općina ili iz inozemstva počeo se okupljati oko 23 sata. Za sve generacije pronašlo se muzičkih sadržaja, plesalo se, igralo i na taj način ispraćala protekla godina.

Tradicionalno, u Novu godinu  Ilijašani su ušli uz nezaobilazno odbrojavanje uz načelnika Općine Ilijaš Akifa Fazlića i direktora JU KSC I Radio Ilijaš Nermina Hodžića. U ime organizatora najljepše želje i čestitke za dobro zdravlje sreću i uspjeh uputila je Enisa Mešetović.

Prve minute dočekane su uz veličanstveni vatromet i čestitanje.

Sve je proteklo u slavljeničkoj atmosferi, a građani su uz čestitanje poželjeli svima dobro zdravlje i puno lijepih i sretnih trenutaka u novoj godini.

Medijski pokrovitelji i ove godine bili su: KSC i Radio Ilijaš, ilijas.info i ilijas.net.

Prethodni članakHasan Muratović osvojio 3. mjesto na takmičenju “Svjetski trofej”
Naredni članakKSC i Radio Ilijaš: Sretna Nova godina