ILIJAŠVIJESTI

Uz koncert na otvorenom i veličanstveni vatromet Ilijaš dočekao 2019. godinu

Hiljade Ilijašana, ali i građana susjednih gradova,  okupilo se posljednje noći 2018. godine na novoizgrađenom Gradskom trgu Ilijaš, kako bi uz muziku, pozitivnu energiju i najbolje želje dočekali 2019. godinu na prvom Javnom dočeku Nove godine u našem gradu.

U trosatnom programu najvećim pop-rock hitovima  ex- yu prostora zadovoljne posjetitelje zabavljali su bend iz Breze Generacija plus, a odbrojavanje do Nove gdine i najavu spektakularnog vatrometa učinili su članovi sada već prepoznatljivog i sjajnog ilijaškog rock benda „Meteori“.

Vodim Muzičku radionicu u Brezi u sklopu kojeg je bend Generacija plus, radimo tezge i sviramo povremeno i većinom su u našem repertoaru najveći pop-rock hitovi a radimo i strani repertoar. Ove noći tu su samo vokali jer naši gitaristi i bubnjar sviraju u Štutgartu. Vokale, osim mene, čine:  Adnan Solak, Ajla Bajramović i Nejra Kapetanović, kazao je za Radio Ilijaš Nijaz Ćosić Paja.

Ideja organizacije Javnog dočeka potekla je, na prijedlog Omladinske organizacije Carpe diem, a Općina Ilijaš podržala je ideju i organizirala ovu izvanrednu manifestaciju, a oduševljenje nije krio ni načelnik Akif Fazlić.

Zasta je lijepo večeras biti Ilijašanin, čestitam ovoj omladini koja je napravila izvanrednu organizaciju i cjelokupan program. Lijepo je večeras biti i načelnik ove općine. Koristim priliku da svim našim građanima zaželim uspješnu 2019. godinu. Lično svakom puno zdravlja i sreće, a svima nama puno više prosperiteta i puno stvari koje treba učiniti da ova država krene naprijed i da svi krenemo putem ka svjetlijoj budućnosti, poručio je načelnik Fazlić.

Ilijaški mladi talentovani muzičari, članovi benda „Meteori“ kojeg čine: Berin Šehić, Mustafa Dedović, Azur Hajdarević i drugi i ovaj su put opravdali povjerenje i osvojili srca ilijaške publike izvedbom nekih od najvećih i najpopularnijih hitova.

Nova 2019. godina dočekana je izvanrednim vatrometom u ponoć, a za najspektakularniji vatromet ikada u našem gradu bila je zadužena Magma Pirotehnika.

Zabava uz „Meteore“ nastavljena je i poslije vatrometa  do jedan sat ujutro.

Povezane objave

Back to top button