Jubilarna 20. Manifestacija kulture, sporta, muzike, umjetnosti i zabave „Ilijaški dani“ 2021. završena je održavanjem Večeri folklora u organizaciji KUD “Ilijaš”.  Trg Alije Izetbegovića je bio premali da primi mnogobrojne posjetitelje koji su došli pogledati i uživati u izvanrednom programu našeg Kulturno-umjetničkog društva,

Svoje oduševljenje ne krije ni predsjednica KUD Ilijaš Alema Sadiković, koja za Radio Ilijaš kaže da su se članovi, ali i publika uželjeli pjesme i igre.

-Zadovoljstvo nam je i čast što smo uz pomoć KSC Ilijaš i Općine Ilijaš organizatori ovako velikog događaja, s obzirom na to da smo godinu dana zatvoreni zbog pandemije i nismo nastupali. Cilj je podizanje svijesti  o našoj kulturi i čuvanje tradicije, posebno za naše najmlađe članove koji su večeras pokazali bošnjačke igre. Naši najstariji članovi izvest će koreografiju čoček i igre iz Sarajevskog polja. Da bismo program obogatili pozvali smo goste KUD Vogošća, KUD Breza i KUD Visoko. Osim njih, tu su i pjevači, kako bismo upotpunili cijelu ovu lijepu noć, kazala je predsjednica KUD Ilijaš Alema Sadiković.

Prikazane su igre i nošnje svih narodnosti u BiH. KUD Ilijaš nastoji njegovati tradiciju i promovirati očuvanje kulturnog stvaralaštva i baštine od samog osnivanja 2009. godine.

Ilijaški dani ne bi izazivali toliko veselja da i ove godine nisu završeni velikim narodnim kolom. koje traje i dok pišemo ovaj članak.

Hvala svima za pažnju, povjerenje i strpljenje, nadamo se i radujemo susretu sljedeće godine!

Share.

Comments are closed.