ILIJAŠSPORTVIJESTI

Važan trijumf NK “Ilijaš” u gostima: “Bili smo bolji i zasluženo pobijedili Moševac”

U okviru 4. kola druge lige FBiH-centar na gradskom stadionu u Maglaju odigran je meč između domaće ekipe NK “Moševac” i  NK “Ilijaš”. U veoma važnom meču za oba rivala, a posebno domaćina koji u tri odigrana kola nije osvojio ni bod, viđena je zanimljiva nogometna predstava sa tri zgoditka a na kraju je pobjeda pripala gostima iz Ilijaša rezultatom 1:2, poluvrijeme 0:1. Gosti su od prvog minuta meča zaigrali borbeno, požrtvovano, sa puno trke, htijenja, želje za povoljnim rezultatom i to im je na kraju polučilo vrijedan trijumf.

Svi igrači u timu gostiju: Mašić, Karić, Šabić, Helać, Operta, Sarač, Adžem pokazali su na travnjaku kako se bori za boje i grb svog kluba. Ilijaš je poveo u 35. minuti kada je domaćeg vratara matirao Kenan Helać i bilo je to 0:1, a tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

U nastavku meča viđena su još dva zgoditka, prvo je Moševac izjednačio 1:1 u  67 minuti, a onda na samom kraju meča Alen Šabić postiže pogodak za vrijedan trijumf Ilijaša 1:2 i donosi veliku radost igračima i stručnom štabu gostiju. Šef stručnog štaba NK Ilijaš iskusni Fadil Hodžić koji je sjajno postavio igru svoje ekipe, o meču je rekao sljedeće:

“Znali smo da nas čeka domaćin koji je poduzeo sve da dođe do prvih bodova,koji je bio silno motivisan da nas pobijedi. No, moji igrači u susret su ušli hrabro, nisu ustuknuli ni jednog trenutka, borili su se za svaki aut, korner, prekid, a što nam je na kraju donijelo vrlo, vrlo bitnu pobjedu sa kojom  mirnije ulazimo u nastavak sezone. Bili smo bolji i zasluženo smo pobijedili domaćina. U sljedećem kolu na našem terenu čekamo Kolinu i biće to vrlo zanimljiv meč. Pozivam naše vjerne navijače da dođu u što većem broju, da nas bodre cijeli tok meča, a ekipa će im se revanširati odličnom igrom i nadam se novom pobjedom”, kao je Hodžić.

AUTOR: Rešad Mamela

Povezane objave

Back to top button