VIJESTI

Važno obavještenje o postupku podnošenja zahtjeva za dodjelu jednokratne novčane pomoći

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo već duži niz godina putem Odluke o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći u propisanom postupku građanima Kantona Sarajevo dodjeljuje navedene jednokratne pomoći.

U cilju sprječavanja širenja dezinformacija te pravilnog i pravovremenog informisanja građana Kantona Sarajevo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice obavještava građane da se NE DISTRIBUIRAJU sredstva Europske unije. Zbog pogrešno plasiranih informacija u javnosti, iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS ističu da se podnošenje zahtjeva i dodjela sredstava vrše na osnovu Odluke o dodjeli jednokratne novčane pomoći u budžetskoj 2023. godini (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 22/23), kao i prethodnih godina, dodjeljuje jednokratna pomoć građanima iz planiranih budžetskih sredstava Ministarstva za ovu namjenu.

Mole se građani da prilikom podnošenja molbe za jednokratnu novčanu pomoć prikupljaju samo onu dokumentaciju koja je navedena u Kriterijima za dodjelu jendokratnih novčanih pomoći u budžetskoj 2023. godini kao i Odluci o dodjeli jednokratne novčane pomoći u budžetskoj 2023. godini.

U prilogu možete preuzeti:

 

 

 

 

Povezane objave

Back to top button