Večeras otvaranje 61. festivala MESS

Svečana ceremonija otvaranja 61. Internacionalnog teatarskog festivala MESS održat će se večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo, u 19:30 uz direktan TV prijenos generalnog medijskog pokrovitelja BHRT-a.

Ovogodišnji festival otvara „Prva Čehovljeva predstava“, spektakl teatarske trupe Dead Centre iz Irske.

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo i jedan od selektora festivala, Dino Mustafić, naglašava da je ovogodišnji program Festivala veliki podvig, uzimajući u obzir okolnosti u kojim se održava.

„Mislim da će program koji je započeo jednim prologom na Trgu Susan Sontag najaviti neke bolje dane za sve nas, da ćemo naredno izdanje MESS-a dočekati u normalnim okolnostima“, istakao je Mustafić.

Direktor MESS-a, Nihad Kreševljavković, zahvalio se publici što, bez obzira na okolnosti, uvijek iskreno i vjerno podržavaju teatarsku umjetnost.

“Zahvaljujem se našoj vjernoj publici koja podržava rad Festivala bez obzira na okolnosti, i još jednom ljubazno apelujem da se svi pridržavamo mjera koje su propisane“, ističe Kreševljaković.

Kako je istakao, iako ove godine Festival nije takmičarskog karaktera, Direkcija će dodijeliti Zlatne lovorove vijence za doprinos umjetnosti teatra.

Ove godine će nakon svake predstave biti organizovan razgovor sa publikom, koje će voditi dramaturg Almir Imširević

Publika koja bude prisustvovala izvođenju „Prve Čehovljeve predstave“ morat će prilikom ulaska priložiti potvrdu o revakcinaciji, negativan antigen/PCR test ne stariji od 48 sati, ili potvrdu da su prebolovali koronu u posljednjih šest mjeseci.

Izvor: BHR1

Prethodni članakVlada KS dala saglasnost za prijem doktora u KCUS i Hitnu pomoć
Naredni članakNa današnji dan 1991. desio se prvi napad JNA na teritoriju BiH