Ovog vikenda održano je seniorsko državno prvenstvo BiH u stonom tenisu u organizaciji STK”Mladost” iz Zenice. Ilijaški STK “Hašim Spahić”  predstavljali su Hamza Kamenjaš i Harisa Mešetović.

Hamza Kamenjaš je zaustavljen u meču za ulazak među 16 najboljih. Poražen je od nekadašnjeg  klupskog kolege  iskusnog Damjana Markovića iz STK”Perućica” iz Foče. U dublu zajedno sa Dinom Čizmićem iz Cazina zaustavljen je u meču za ulazak u polufinale protiv mostarskog dubla Vučijak/Matković.

Treba istaknuti  da su za ulazak u četvrtfinale pobijedili iskusni dubl iz STK”Mladost” iz Zenice Dizdarević/Konjić što je veliki podvig. Naša Harisa Mešetović je ostvarila historijski uspjeh osvojivši drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pobijedivši Gnjatić Mariju iz STK”Prijedor” iz Prijedora u četvrtfinalu 4:2 i Biogradlić Džanu iz STK”Spin” Sarajevo istim rezultatom pod dirigentskom palicom trenera Čustović Mirnesa. U finalu je poražena od Emine Hadžiahmetović kojoj je ovo rekordna 11 titula, navode iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.

 Harisa Mešetović  osvojila je  i odlično treće mjesto u dublu sa Marijom Gnjatić.

Share.

Comments are closed.