Vlada FBiH podržala budžet Općine Ilijaš sa 385.000 KM

Vlada Federacije BiH je za podršku nižim nivoima vlasti u FBiH u ovoj godini iz Budžeta FBiH osigurala direktnu finansijsku pomoć u iznosu od 230 miliona KM, od čega je 200 miliona KM pomoć kantonima i 30 miliona KM općinama.

showthumb2 htmNačelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić jučer je potpisao ugovor kojim Vlada FBiH dodjeljujejednokratnu finansijsku pomoć Općini Ilijaš u iznosu od 125.000 KM, te ugovor za dodjelu sredstava za kapitalni projekat Gradski stadion III faza u iznosu od 260.000 KM.

Za 80 općina i gradova u Federaciji BiH osigurano je 30 miliona KM, i to za jednokratnu finansijsku pomoć linearno za sve općine u iznosu od po 125.000 KM, te sredstva za 122 kapitalna projekta koja su dodijeljena po javnom pozivu.

Općina Ilijaš je aplicirala za projekat Gradski stadion III faza čija je ukupna vrijednost 1.150.000 KM. Vlada FBiH je iz ovog programa odobrila sredstva u visini od 260.000 KM u cilju sufinansiranja ovog projekta. Realizacijom III faze objekat gradskog stadiona biti će doveden u funkcionalno stanje za njegovo korištenje.

 

Prethodni članakMogu li Zmajevi ispuniti san nacije i plasirati se na Svjetsko prvenstvo?
Naredni članakFondacija Muharem Berbić: Poziv za volontiranje u projektu “Stariji brat, starija sestra” – projekt socijalnog uključivanja djece sa teškoćama u razvoju