Naslovnica VIJESTI Vlada KS želi smanjiti ograničenje brzine u gradu i postaviti nove kamere

Vlada KS želi smanjiti ograničenje brzine u gradu i postaviti nove kamere

Vlada Kantona Sarajevo okončala je vanrednu sjednicu održanu povodom teške saobraćajne nesreće u kojoj je u centru Sarajeva poginula 25-godišnja Azra Spahić, dok su dvije njene prijateljice zadobile teške tjelesne povrede. 

Dopremijer Vlade KS Emir Dedović na početku obraćanja je u ime Vlade KS izrazio saučešće porodici poginule djevojke, te uputio riječi podrške povrijeđenim i njihovim porodicama, sa željom da što prije prevaziđu situaciju u kojoj su se našli.

On je potom saopćio zaključke sa današnje sjednice.

Kako je naveo, donesen je zaključak da se pojača policijski nadzor od 19 sati navečer do 7 ujutro. Također, najavio je pojačanu kontrolu i podršku u vidu pokretnih kamera i presretača koji će raditi na registrovanju onih koji prekoračuju brzinu.

– To će pomoći dok se grad ne pokrije dovoljnim brojem stacionarnih radara i kamera – kazao je Dedović.

Kazao je i da će se ići u pravcu da se otklone prepreke koje su danas prisutne da se trajno oduzme vozilo prekršiocima saobraćajnih propisa. On je kazao da su detektovali prepreke u sistemu i dati kratke rokove da se to što prije završi.

Također je kazao da će se povećati kazne koje se izriču za saobraćajne prekršaje, “u proceduri koja je neophodna za to, u najkraćem vremenu”.

– Također, u proceduri propisanoj zakonom ići će se na smanjenje brzine u naseljenom dijelu Sarajeva, sa 40 na 30, a sa 60 na 50 – kazao je Dedović.

Dodao je i da su “oni kao Vlada dali potporu onome što se zove “Sarajevo pod videonadzorom” i da će učiniti sve što je moguće da se to napravi što prije”.

Dedović je kazao i da će se ići u pokretanje ozbiljne kampanje s kojom će nastojati prevenirati ono što se zove nasilje u saobraćaju.

Izvor: Faktor

Prethodni članakLejla Smailović nova karate šampionka Balkana u kategoriji djevojčice do 11 godina
Naredni članakProtestni skup građana u Sarajevu