ILIJAŠKINOMAGAZINVIJESTI

Vratili smo kino u naš grad: Puna kino sala na projekciji filma „Barbie“

Kino se vratilo u naš grad i od 21. septembra građani Ilijaša, ali i oni iz susjednih općina imat će priliku gledati redovne filmske projekcije bh, regionalne i svjetske filmske naslove na najmodernijoj opremi za digitalne projekcije koja uključuje digitalne laserske projektore BARCO i NEC, Dolby suround sistem zvuka i nova filmska platna.

Da su građani oduševljeni to pokazuje i puna kino sala, a tražila se i karta više za film„Barbie“.

Eldina je došla sa dvije kćerke i ističe da je film fenomenalan. „Ovo je super stvar i drago mi je da će biti još projekcija i filmova, i naravno opet ćemo doći“ kazala je Eldina.

Amina (12) je oduševljena, kaže da je došla sa svojim drugaricama da pogleda film „Barbie“.

Ilhani (11) se jako svidio film „Barbie“ te joj je drago da se ovo dešava baš u Ilijašu. Ističe da voli sve filmove, te da će redovno dolaziti u kino.

Munir (63) je došao sa svoje dvije unuke, te nije krio svoje zadovoljstvo da se konačno kino vratilo u Ilijaš.

Neka ima društvenih dešavanja, jer su ovakvi događaju neopodni našoj lokalnoj zajednici. Dvorana je puna, jako sam sretan i zadovoljan. Volim kaubojske filmove, tako da se nadam da će i oni biti u kinu“ rekao je Munir.

Podsjetimo, projekat digitalizacije kino sale ukupne vrijednosti 218 hiljada KM finansirali su Općina Ilijaš i Fondacija za kinematografiju FBiH sa po 50 posto.

Cijene ulaznica će biti redovne i iznosit će 5 KM, a za dječije predstave 4 KM.

Filmske projekcije u kino sali Ilijaš održavat će se četvrtkom, petkom i subotom. Večeras od 19:00 sati u kino sali Ilijaš bit će prikazan film „Barbie“, tako ukoliko sinoć niste stigli, evo prilike večeras.

U subotu će biti dvije projekcije, animirani film „Ričard roda 2„ od 12:00 i „Moje grčko vjenčanje 3“ od 19:00 sati.

Povezane objave

Back to top button