U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prolazno je moguće više oblačnosti u Hercegovini u jutarnjim satima.

U poslijepodnevnim satima rijetko je moguć kratkotrajan lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 28 stepeni.

U Sarajevu se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni.

U subotu, 1. maja, bit će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi, većinom u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne.
Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između devet i 15 stepeni, a najviša dnevna između 21 i 27 stepeni.

U nedjelju, 2. maja, većinom umjerena naoblaka. U Hercegovini će u prijepodnevnim satima biti pretežno oblačno. Poneki lokalni pljusak je moguć na području Hercegovine i jugozapadnim dijelovima Bosne.

Vjetar umjerene jačine, zapadnog i jugozapadnog smjera, povremeno sa jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka između 11 i 17, a najviša dnevna između 21 i 27 stepeni.

Meteorolozi za ponedjeljak u Bosni predviđaju pretežno oblačno vrijeme, rijetko uz malo kiše. U Hercegovini, umjerena naoblaka.

Vjetar slab do umjerene jačine, sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka između šest i 10 stepeni, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 15 i 20 stepeni, na jugu zemlje do 23 stepena.

Share.

Comments are closed.