ILIJAŠ

Vrtić Ilijaš obilježio Dan državnosti svečanošću “Volim svoju domovinu BiH”

Danas ( srijeda 23.11.2022.) u vrtiću Ilijaš je održana svečanost povodom nastupajućeg praznika 25.novembra- Dana državnosti BiH pod nazivom ” Volim svoju domovinu BiH”.

Cilj ove svečanosti je bio da djeca- djeci poklone stih, pjesmu, igrokaz, ples jer u ovoj školskoj godini se povećao broj djece, polaznika vrtića” Ilijaš”.

Kroz mjesečni projekat upoznavanja pojma “Domovina” djeca su naučila da je domovina kuća koja se voli, ima svoja obilježja, simbole, planine, sela, gradove, more, pitke izvore i  divne ljude koji žive a djecu koja zaslužuju sretno djetinstvo. U ovoj sedmici i starija grupa djece je učestvovala u snimanju reportaže o našem gradu Ilijašu u prazničkom odjelu sa stihovima Nedžada Ibrišimovića i krasila naš trg u gradu te izmamili ponos i osmjehe građana Ilijaša. Zahvaljujemo se Općini Ilijaš i načelniku Akifu Fazliću na pozivu da djeca ukrase ulice grada i sve podsjete zbog čega treba ulagati u bolje sutra. Vrtić Ilijaš  ovim putem roditeljima, građanima Ilijaša želi čestitati Dan državnosti, jedine nam BiH- poručuje Sanja Fejzić- odgovorni odgajatelj vrtića Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button