Zapaženi rezultati na takmičenju u Jajcu članova AMK Ilijaš

Članovi Automoto kluba Ilijaš nastupili su proteklog vikenda u Jajcu na Autorally takmičenju u organizaciji AK Jajce, te zabilježili odlične rezultate:

Adi Morankić – 2. mjesto klasa I

Antonio Mirčić 3. mjesto klasa I

Dženan Suša – 3 mjesto klasa II

Automoto klub Ilijaš  zauzeo je 3. mjesto u poretku klubova.

Čestitamo našim takmičarima koji nisu imali priliku probati stazu niti osjetiti podlogu i pored velikog broja takmičara ostvarili su zapažen rezultat, kazali su nam iz AMK Ilijaš, gdje se već pripremaju za ispite spretnosti i umijeća na sljedećem takmičenju u nedjelju.

Naime, u okviru Programa obilježavanja Dana općine Donji Vakuf u nedjelju, 11. septembra bit će održan auto rally u organizaciji Auto kluba “Mladost” Novi Travnik i člana Kluba, Kenana Kaniže iz Donjeg Vakufa.
Ljubitelji brzine i vozačkog umijeća okupit će se na parking zoni Sportske dvorane u Donjem Vakufu od 11 sati. Svoje vještine u ispitu spretnosti,  pokazat će vozači iz Jajca, Ilijaša, Novog Travnika, Tuzle i Donjeg Vakufa koji će voziti automobile fiat, fiću, jugu, citroena peugeot. Očekuje se učešće 30 automobila i vozača koji će se takmičiti u tri klase : Klasa I do 1000 ccm, Klasa II od 1101 do 1600 ccc i Klasa III preko 1601 ccm.

Prethodni članakPreliminarna lista rezultata po javnom pozivu za učešće u Programu podrške samozapošljavanju – Projekat SYSTEM
Naredni članakOd ponedjeljka aktivan SMS centar za provjeru lokacije biračkog mjesta