Završen Memorijal “Predrag Ilić Prda”- prvo mjesto zauzela ekipa KSC i Radio Ilijaša

prdanaslovnaTreći memorijalni malonogometni turnir „Predrag Ilić Prda““ u organizaciji Pete Policijske uprave Ilijaš odigran je danas u Sportskoj dvorani Ilijaš u vremenu od 10 do 18 sati.
Sindikat policije na ovaj način obilježava godišnjicu smrti svog prerano preminulog kolege.
Predsjednik Organizacionog odbora Memorijala Nijaz Salkić kazao je da je pokojni Ilić ostavio neizbrisiv trag u našoj zajednici i da se uspomena na njega treba očuvati.
I ove je godine na Memorijalu učestvovalo 12 ekipa : PS Ilijaš, Općina Ilijaš, KSC i Radio Ilijaš, NK Ilijaš, NK Ilijaš juniori, policijske stanice Centar, Ilidža, Stari Grad, NK Ozren, MZ Kamenica, NK Jedinstvo Ljubnići i NDG Ilijaš.
Prvo mjesto pripalo je ekipi JU KSC i Radio Ilijaš, drugo ekipi Općine Ilijaš, a treće timu NK Ljubnići. U finalnoj utakmici KSC i Radio Ilijaš savladao je ekipu Općine Ilijaš sa 4 : 2. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Armin Aleta iz ekipe KSC-a i Radio Ilijaša.ksc2
I ove godine evociranje uspomena i odavanje počasti preminulom Iliću bili su u prvom , a rezultat u drugom planu.
-Volio je sport i nesretno je preminuo igrajući fudbal. Učestvovao je na svim turnirima koje je organizovala policija, igrao je za nekadašnji fudbalski klub Sloga, kao i za NK Ilijaš i za NK Ozren poslije rata. Bio je dobar policajac, kolega i prijatelj, kazao je predjednik Organizacionog odbora Nijaz Salkić.
On dodaje da je ovaj događaj i izvrstan način provođenja projekta MUP-a Kantona Sarajevo „Rad policije u lokalnoj zajednici“ gdje se policija i građani druže i razmjenjuju iskustva.
Porodica preminulog, Općina Ilijaš, KSC Ilijaš i Radio Ilijaš, ali i brojni privrednici dali sui ove godine podršku Memorijalu.
Na kraju su proglašeni pobjednici i dodjeljeni pehari za pobjednika i za najboljeg igrača, golmana, strijelca, fair play i dr. Ulaz je bio slobodan.

 

Prethodni članakU posjeti Srednjem
Naredni članakGlave su nam pune informacija, a šta nam ispunjava srca?