Završen ““MLADOST BASKET KUP 2017”

Sportski dio programa Manifestacije kulture, sporta i trgovine “Ilijaški dani” 2017. počeo je otvorenjem košarkaškog turnira MLADOST BASKET KUP 2017” u kategoriji pionira i kadeta, a u organizaciji KK Mladost Ilijaš.  

Turir je otvorio direktor JU KSC i Radio Ilijaš Benis Fazlić poželjevši dobru i fer igru i ugodan boravak u Sportskoj dvorani Ilijaš, te da pobjedi najbolja ekipa.

Svečano proglašenje pobjednika  i kraj turnira održani su u 15 sati i 30 minuta.

Pobjednik u kategoriji kadeta je KK Koš,a u kategoriji pionira KK Bosna Sarajevo. Drugo mjesto u obje kategorije pripalo je organizatorima KK Mladost.  Treće mjesto u kategoriji kadeta KK Jelenje, četvrto KK Ilidža. U kategoriji pionira treće mjesto pripalo je KK  Vogošća, a četvrti su ponovo bili košarkaši KK Ilidža.

Završen je šesti MLADOST BASKET KUP 2017, koji je ove godine međunarodnog karaktera. Turnir je bio jednodnevnog karaktera zbog toga što su mnoge ekipe na odmoru. Nažalost imali smo jednu povredu, naš Edo Ćosić se povrijedio i nadamo se da će se brzo oporaviti. Mi idemo dalje, sutra pet igrača ide na kamp na Bjelašnici, učestvovat ćemo u augustu na kampu Fruška gora I come to play sa 15 igrača. Nakon toga priprema za sezonu u kojoj očekujemo još bolje uspjehe i da bude što manje povreda, kazao je predsjednik KK Mladost Ibrahim Jašarević.

 

Prethodni članakObilježavanje Dana 126 IB je počelo jutros polaganjem cvijeća
Naredni članakSvečano otvorena manifestacija “Ilijaški dani 2017”