Završen projekat energetske efikasnosti, danas sa radom počinje Sportska dvorana Ilijaš

Nakon višemjesečne pauze, danas sa radom počinje Sportska dvorana Ilijaš. U međuvremenu su izvršeni radovi na zamjeni krova, zamjeni fasade, postavljena je nova stolarija a sve u cilju poboljšanja energetske efikasnosti odnosno poboljšanja komfora za korisnike u smislu boljeg zagrijavanja prostorija Sportske dvorane.  O završetku projekta utopljavanja Sportske dvorane, uslugama i novitetima govorio je Nermin Hodžić direktor JU KSC i Radio Ilijaša.

„Zahvaljujem se svima onima koji su doprinijeli da se ovaj veoma važan projekat realizira. Općina Ilijaš na čelu sa načelnikom Fazlićem i administracija su se najviše potrudili da ovaj projekat nađe svoje mjesto u Budžetu ali i aplikacijama prema drugim nivoima vlasti. Zahvaljujući Općini Ilijaš, Fondu za okoliš Federacije BiH, Ministarstvu komunalne privrede KS i UNDP-u koji je bio implementator projekta zamjene krova, uspješno smo završili ovaj projekat. Posljednih dana intenzivno smo radili na unutrašnjem uređenju i čišćenju Sportske dvorane. U granicama svojih skromnih mogućnosti, osvježili smo unutrašnji prostor i nadamo se da će naši korisnici imati bolje uslove, kako oni koji se sportom bave kroz sportske kolektive, tako i rekreativci”, kazao je direktor Hodžić.

Direktor Hodžić se zahvalio i na strpljenju svim korisnicima dvorane jer su radovi nužno poremetili njihove trenažne procese i aktivnosti. Također, početkom 2023. godine, Sportska dvorana će biti dostupna i subotom, puno radno vrijeme.

„Nadam da ćemo svi zajedno vidjeti da se to isplatilo i da je vrijedilo čekati. Zamolio bih sve korisnike sportske dvorane da i od sada koriste Sportsku dvoranu kao svoj objekat i da se tako ophode prema resursima iste. Uposlenici JU KSC i Radio Ilijaš će se potruditi da sve ono što je do nas, bude na najboljem mogućem nivou. Od sportskih kolektiva očekujem razumijevanje kada su u pitanju rasporedi termina korištenja sportske dvorane, koji važe od danas. Jednostavno sa ograničenim vremenskim i prostornim kapacitetima moramo imati razumijevanja prema potrebama svih korisnika. Potrudili smo se da u dvorani obezbijedimo mjesto za sve. Evidentno je da od 9-16 sati imamo potpuno prazne termine. Pozvao bih sve one koji su u tom periodu u mogućnosti da koriste dvoranu, da rezervišu termin, kako bismo postigli maksimalnu iskorištenost i učinkovitost na zadovoljstvo svih korisnika i uposlenika Ustanove. Jedna novost koju imamo u odnosu na prethodni period jeste to da ćemo od nove godine imati redovno puno radno vrijeme sportske dvorane subotom. Ranije je to bilo prema potrebi i sporadično. Na tragu vijećničkih inicijativa i zaključaka koje smo imali u prethodnom periodu na Općinskom vijeću Ilijaš, ali i uvidom u stvarne potrebe korisnika, odlučili smo se na taj korak. Ustanovi će biti teško zbog ljudskih resursa ali nastojat ćemo da radni proces prilagodimo ovim potrebama. Znači subotom ćemo raditi puno radno vrijeme kao i u toku radnih dana“, istakao je direktor Hodžić.

Bez obzira na enormna poskupljenja energenata i troškova funkcionisanja dvorane, cijena komercijalnih termina ostaje ista – 50,00 KM, dok će sportski kolektivi, njih ukupno 11, i dalje potpuno besplatno koristiti kapacitete Sportske dvorane.

“Zahvaljujuću politici Općine Ilijaš i Općinskog vijeća Ilijaš, naša sportska društva i klubovi imaju besplatno korištenje Sportske dvorane. Uprkos enormnom poskupljenju troškova našeg funkcioniranja, svakodnevnog rada i poskupljenju energenata, potrudili smo se da zadržimo  iste cijene usluga u komercijalnom dijelu. Pozivam da sa uzajamnjim  razumijevanjem, poštovanjem i odgovornošću koristimo sportsku dvoranu kao resurs koji nam je na raspolaganju. Kao uposlenici ove Ustanove trudimo se maksimalno da obezbijedimo što kvalitetniju uslugu našim sugrađanima“, kazao je direktor Hodžić.

Prethodni članakNa Božićnom koncertu iz Ilijaša poslane poruke mira i zajedništva
Naredni članakPonuda za praznične čestitke