Završeni radovi na redizajnu i uređenju zanatskog centra Banovac

Projekat redizajna i uređenja zanatskog centra Banovac uspješno je realizovan, čime je ovaj dio općine Ilijaš dobio novi, moderan i funkcionalan dizajn.

Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je da se radi o značajnom projektu uređenja i urbanizacije centralog dijela grada.
“Zanatski centar Banovac proteklih godina bio je zanemaren i sada je došlo vrijeme da mu damo novi, moderni dizajn ali i da vlasnicima lokala omogućimo kvalitetnije obavljanje djelatnosti. Pored toga, prostor je funkacionalan i za ostale građane naše općine jer ga je moguće koristiti za odmor i druženje. Realizacija ovog projekta omogućava nam da razmišljamo o novim idejama koje bi vratile funkciju ovom zanatskom centru”, istakao je načelnik Fazlić.
Projekat je finansiran iz Budžeta općine Ilijaš i ukupna vrijednost radova iznosila je 93.260,00 KM. Izvođač radova bila je “Fazum-gradnja” d.o.o Ilijaš, dok je nadzor nad izvođenjem radova vršio Radis d.o.o.
Zadovoljstvo zbog realizacije ovog projekta nisu krili ni poslodavci koji obavljaju djelatnosti u okviru zanatskog centra Banovac.
 “Želio bih da se zahvalim našem općinskom načelniku gospodinu Akifu Fazliću i njegovim saradnicima, koji su omogućili da bi uredi plato ispred zanatskog centra i time, nama poslodavcima koji radimo tu, stvorili bolji ambijent i uslove za rad. Dio ispred naših objekata je urađen na najbolji način i time nam je omogućeno da stvorimo bolje i ljepše uslove za rad. Hvala svima koji su učestvovali u ovom projektu“, rekao je Kemal Polovina, vlasnik ugostiteljskog objekta Azzuro.
Tokom proljeća 2023. godine realizovat će se projekat hortikulturalnog uređenja zanatskog centra te postavljanje gazišta na prilaznim stepeništima.
Prethodni članakPredsjednik Savjeta MZ Crna Rijeka Akif Šehić o stanju i problemima, te prednostima života na ovom području  
Naredni članakOdržana sjednica Općinskog vijeća Ilijaš: Budžet Općine Ilijaš za 2023. godinu 20.441.200 KM